Επανέναρξη της Bundesliga στις 16 Μαΐου - Με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και αυστηρό πρωτόκολλο

Επανέναρξη της Bundesliga στις 16 Μαΐου - Με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και αυστηρό πρωτόκολλο Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η Bundesliga επιστρέφει από το Σάββατο 16 Μαΐου κεκλεισμένων των θυρών και γίνεται το πρώτο πρωτάθλημα πανευρωπαϊκά που αρχίζει ξανά μετά το διευρυμένο lockdown λόγω πανδημίας κορωνοϊού.

Ένα από τα παιχνίδια της πρώτης μέρας επανεκκίνησης θα είναι το ντέρμπι μεταξύ Σάλκε - Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου, που βρίσκεται πρώτη στη βαθμολογία με 55 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τη δεύτερη Ντόρτμουντ, θα ταξιδέψει στο Βερολίνο την Κυριακή 17 Μαΐου για το ματς με την Ουνιόν Βερολίνου.

Για τις περισσότερες ομάδες υπολείπονται εννέα αγώνες έως το τελευταίο Σαββατοκύριακο της σεζόν που επαναπρογραμματίστηκε για τις 27-28 Ιουνίου.

Όπως ανακοίνωσε η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η σεζόν θα συνεχιστεί κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που, μεταξύ άλλων, θα προβλέπουν άδειες κερκίδες και τεστ Covid-19 στους παίκτες.

Περίπου 300 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των παικτών, του προσωπικού και αξιωματούχων, θα βρίσκονται εντός και γύρω από τα στάδια κατά τις ημέρες διεξαγωγής αγώνων.

Το γερμανικό πρωτάθλημα ανεστάλη στις 13 Μαρτίου. Οι ομάδες επέστρεψαν στις προπονήσεις στα μέσα Απριλίου με τους παίκτες να προπονούνται ανά ομάδες.

Όπως δήλωσε ο Κριστιάν Ζάιφερτ, επικεφαλής της γερμανικής λίγκας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρά τα άδεια στάδια και τα λοιπά μέτρα και περιορισμούς, «ήταν κρίσιμο το να επανεκκινηθεί το πρωτάθλημα».

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM