Εντείνεται η ανησυχία για την Πενγκ Σουάι: Εμφανίστηκε επιστολή «της» - «Δεν είμαι αγνοούμενη, όλα καλά»

Εντείνεται η ανησυχία για την Πενγκ Σουάι: Εμφανίστηκε επιστολή «της» - «Δεν είμαι αγνοούμενη, όλα καλά» Facebook Twitter
Αγωνία για την τύχη της Πενγκ Σουάι - Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
0

Ακόμη πιο ανήσυχος δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Γυναικών (WTA) για την τύχη της Πενγκ Σουάι, μετά τη δημοσίευση επιστολής στα κρατικά κινεζικά μέσα που φέρεται να έχει την υπογραφή της τενίστριας. 


«Σχετικά με την πρόσφατη είδηση που κυκλοφόρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της WTA, το περιεχόμενο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ή πιστοποιηθεί από εμένα και κυκλοφόρησε χωρίς τη συναίνεσή μου» γράφει μεταξύ άλλων η επιστολή. 

«Η είδηση που περιλαμβάνει την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης, δεν αληθεύει. Δεν είμαι αγνοούμενη ούτε κινδυνεύω. Απλώς ξεκουράζομαι στο σπίτι μου και όλα είναι καλά. Ευχαριστώ ξανά για το ενδιαφέρον» αναφέρεται στην επιστολή που αποδίδεται στη Σουάι. 


Επιπλέον, ζητείται σε τυχόν μελλοντικές ανακοινώσεις της η WTA να επαληθεύει την ακρίβεια των λεγομένων με την ίδια και να δημοσιεύει με τη συναίνεσή της. 

Ωστόσο, στο screenshot της υποτιθέμενης επιστολής ένας ορατός κέρσορας στο κείμενο, αλλά και η μη δημοσίευσή της πουθενά αλλού στην Κίνα, προκάλεσε σκεπτικισμό και μεγαλύτερη ανησυχία.

«Η δήλωση που δημοσιεύτηκε σήμερα από τα κινεζικά κρατικά μέσα σχετικά με την Πενγκ Σουάι απλώς εντείνει την ανησυχία μου για την ασφάλειά της και την τύχη της» ανέφερε ο επικεφαλής της WTA, Μπιλ Σάιμον.

«Δύσκολο να πιστέψω πως η Πενγκ Σουάι πράγματι έγραψε το email που λάβαμε» πρόσθεσε, διαμηνύοντας πως «η WTA και ο υπόλοιπος κόσμος χρειάζονται ανεξάρτητες και επαληθεύσιμες αποδείξεις πως είναι ασφαλής»

«Η κινεζική κυβέρνηση έχει μακρά ιστορία στην αυθαίρετη σύλληψη ανθρώπων που εμπλέκονται σε επίμαχες υποθέσεις, ελέγχοντας τη δυνατότητά τους να μιλήσουν ελεύθερα και αναγκάζοντάς τους να κάνουν εξαναγκασμένες δηλώσεις» ανέφερε ο Γουίλιαμ Νι, συντονιστής υπεράσπισης της οργάνωσης Chinese Human Rights Defenders (CHRD). 


Υπενθυμίζεται πως η 35χρονη Σουάι- από τις κορυφαίες αθλήτριες της Κίνας- κατήγγειλε πως δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας. Η καταγγελία έγινε με ανάρτησή της στο Weibo στις 2 Νοεμβρίου, που διεγράφη έπειτα από περίπου μισή ώρα. Η Κινέζα τενίστρια παραμένει άφαντη έκτοτε. 
 

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM