Ο Aurelien Tchouameni είναι από τους πιο περιζήτητους μέσους & εκτός γηπέδου παλεύει για έναν καλύτερο κόσμο

Ο Aurelien Tchouameni είναι από τους πιο περιζήτητους μέσους & εκτός γηπέδου παλεύει για έναν καλύτερο κόσμο Facebook Twitter
0

Ο Aurelien Tchouameni είναι ένας από τους πιο περιζήτητους μέσους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά παραμένει συγκεντρωμένους στους στόχους του και πασχίζει για την αυτοβελτίωση.

Ο 22χρονος παίκτης της Μονακό δηλώνει προσηλωμένος στην εργασιακή του ηθική και δεν αποκλίνει από το όραμά του.

«Όταν ήμουν μικρούς, οι γονείς μου μού είχαν πει πως μπορώ να κάνω ό,τι επιθυμώ, αλλά πρέπει να είμαι ο καλύτερος» είπε ο νεαρός αθλητής στο CNN.

«Εάν θέλεις να δουλέψεις για κάποια επιχείρηση, πρέπει να είσαι ο διευθυντής της. Εάν θέλεις να γίνεις σεφ, πρέπει να δουλέψεις στα καλύτερα εστιατόρια» του είχαν πει οι γονείς του και «αυτή η νοοτροπία μού επιτρέπει να είμαι αυτός που είμαι σήμερα».

Με το τέλος της σεζόν, οι φήμες για το μέλλον του στην ομάδα ή έναν πιθανό επόμενο σταθμό είναι πολλές. Πληροφορίες τον θέλουν να μετακομίζει στη Μαδρίτη για να παίξει στη Ρεάλ, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν πως θα φορέσει τη φανέλα της Λίβερπουλ.

«Εργάστηκα πολύ για να είμαι σε αυτή τη θέση, να με θέλουν οι καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Αλλά, στο τέλος, είναι απλώς στα social media (σ.σ. οι φήμες). Το πιο σημαντικό για μένα είναι να τα πηγαίνω καλά στις προπονήσεις, να τα πηγαίνω καλά στον επόμενο αγώνα, και μετά βλέπουμε».

Οι επιπτώσεις του ρατσισμού

Εξίσου σημαντική με τη δουλειά εντός γηπέδου είναι και η προσπάθειά του για καλυτέρευση του κόσμου έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Πέρυσι, είχε δεχθεί ρατσιστική επίθεση στην Τσεχία από φιλάθλους της Σπαρτάκ Πράγας και ακολούθησαν απειλές κατά της ζωής του.

Όπως δηλώνει, όμως, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που έδινε δέκτης τέτοιων συμπεριφορών και φέρνει ως παράδειγμα τα σχόλια που λαμβάνει στα social media.

Στην Πράγα είχε την ωριμότητα να αντιμετωπίσει την επίθεση με ψυχραιμία, αλλά τότε πείστηκε για την ανάγκη δράσης καθώς «δεν είναι φυσιολογικό». 

Ζήτησε συνάντηση με την UEFA για να συζητήσει την προσέγγισή της για την αντιμετώπιση του ρατσισμού στα γήπεδα, αλλά δεν έχει λάβει, ακόμα, απάντηση στο αίτημά του.

«Πρέπει να βρούμε λύση» τόνισε. «Πώς μπορούμε να αποφύγουμε το πρόβλημα; Γι’ αυτό έκανα μερικές ερωτήσεις στην UEFA για να δω εάν θα ήταν δυνατό να κάνουμε ένα brainstorming ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε έναν καλύτερο κόσμο». 

Με πληροφορίες από CNN

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σικουάνα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σηκουάνα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, πρωταγωνίστησαν στην αρχή της τελετής έναρξης
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Λίγες ώρες πριν την Τελετή Έναρξης - Η Εθνική Μπάσκετ εδρεύει στη Λιλ όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του ομίλου της και βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη από την Έλενα Μπουζαλά

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Έλενα Μπουζαλά που έχει καλύψει ήδη τέσσερις διοργανώσεις και ετοιμάζεται για την πέμπτη απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις: τα all time classic αθλήματα, οι φετινές πιθανές ανατροπές, τα «σιγουράκια» της ελληνικής αποστολής, οι εκπλήξεις και πώς είναι τελικά να ζεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τόσο κοντά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ