Ο Aurelien Tchouameni είναι από τους πιο περιζήτητους μέσους & εκτός γηπέδου παλεύει για έναν καλύτερο κόσμο

Ο Aurelien Tchouameni είναι από τους πιο περιζήτητους μέσους & εκτός γηπέδου παλεύει για έναν καλύτερο κόσμο Facebook Twitter
0

Ο Aurelien Tchouameni είναι ένας από τους πιο περιζήτητους μέσους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά παραμένει συγκεντρωμένους στους στόχους του και πασχίζει για την αυτοβελτίωση.

Ο 22χρονος παίκτης της Μονακό δηλώνει προσηλωμένος στην εργασιακή του ηθική και δεν αποκλίνει από το όραμά του.

«Όταν ήμουν μικρούς, οι γονείς μου μού είχαν πει πως μπορώ να κάνω ό,τι επιθυμώ, αλλά πρέπει να είμαι ο καλύτερος» είπε ο νεαρός αθλητής στο CNN.

«Εάν θέλεις να δουλέψεις για κάποια επιχείρηση, πρέπει να είσαι ο διευθυντής της. Εάν θέλεις να γίνεις σεφ, πρέπει να δουλέψεις στα καλύτερα εστιατόρια» του είχαν πει οι γονείς του και «αυτή η νοοτροπία μού επιτρέπει να είμαι αυτός που είμαι σήμερα».

Με το τέλος της σεζόν, οι φήμες για το μέλλον του στην ομάδα ή έναν πιθανό επόμενο σταθμό είναι πολλές. Πληροφορίες τον θέλουν να μετακομίζει στη Μαδρίτη για να παίξει στη Ρεάλ, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν πως θα φορέσει τη φανέλα της Λίβερπουλ.

«Εργάστηκα πολύ για να είμαι σε αυτή τη θέση, να με θέλουν οι καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Αλλά, στο τέλος, είναι απλώς στα social media (σ.σ. οι φήμες). Το πιο σημαντικό για μένα είναι να τα πηγαίνω καλά στις προπονήσεις, να τα πηγαίνω καλά στον επόμενο αγώνα, και μετά βλέπουμε».

Οι επιπτώσεις του ρατσισμού

Εξίσου σημαντική με τη δουλειά εντός γηπέδου είναι και η προσπάθειά του για καλυτέρευση του κόσμου έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Πέρυσι, είχε δεχθεί ρατσιστική επίθεση στην Τσεχία από φιλάθλους της Σπαρτάκ Πράγας και ακολούθησαν απειλές κατά της ζωής του.

Όπως δηλώνει, όμως, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που έδινε δέκτης τέτοιων συμπεριφορών και φέρνει ως παράδειγμα τα σχόλια που λαμβάνει στα social media.

Στην Πράγα είχε την ωριμότητα να αντιμετωπίσει την επίθεση με ψυχραιμία, αλλά τότε πείστηκε για την ανάγκη δράσης καθώς «δεν είναι φυσιολογικό». 

Ζήτησε συνάντηση με την UEFA για να συζητήσει την προσέγγισή της για την αντιμετώπιση του ρατσισμού στα γήπεδα, αλλά δεν έχει λάβει, ακόμα, απάντηση στο αίτημά του.

«Πρέπει να βρούμε λύση» τόνισε. «Πώς μπορούμε να αποφύγουμε το πρόβλημα; Γι’ αυτό έκανα μερικές ερωτήσεις στην UEFA για να δω εάν θα ήταν δυνατό να κάνουμε ένα brainstorming ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε έναν καλύτερο κόσμο». 

Με πληροφορίες από CNN

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ