Βραβεία ΠΣΑΤ: Αντετοκούνμπο, Σάκκαρη και εθνική πόλο οι κορυφαίοι- Η συγκίνηση της Σακελλαροπούλου

Βραβεία ΠΣΑΤ: Αντετοκούνμπο, Σάκκαρη και εθνική πόλο οι κορυφαίοι- Η συγκίνηση της Σακελλαροπούλου Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Μαρία Σάκκαρη αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς, από τον ΠΣΑΤ, ενώ καλύτερη ομάδα ψηφίστηκε η εθνική πόλο ανδρών. 

Μάλιστα, ο σταρ του NBA και η πρωταθλήτρια του τένις ήταν οι κορυφαίοι αθλητές και το 2020, όταν η καθιερωμένη βράβευση του ΠΣΑΤ δεν έγινε εξαιτίας της πανδημίας. 

Αυτή τη φορά, η γιορτή των κορυφαίων αθλητών φιλοξενήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, όπου έδωσε το παρών και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία δεν έκρυψε τη συγκίνησή της βραβεύοντας την εθνική ομάδα πόλο. 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, ενώ ο «αρχιτέκτονας» αυτής της επιτυχίας, Θοδωρής Βλάχος, κατέκτησε και τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς. 

«Και οι τρεις ομάδες που ήταν υποψήφιες μας έκαναν υπερήφανους, όμως σε αυτά τα παιδιά, που έτυχε να τα παρακολουθήσω και τα είδα αγώνα- αγώνα, αυτό που με συγκίνησε διπλά και με έκανε διπλά υπερήφανη, είναι το ήθος τους», δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου, εμφανώς συγκινημένη. 

«Όταν ο αρχηγός τους εκείνο το βράδυ είπε- αν τον αποδίδω καλά- “ντρεπόμαστε για τη χαρά μας”, γιατί θυμάστε τι περνάγαμε εδώ, ομολογώ ότι τότε έκλαψα για αυτά τα παιδιά και είμαι διπλά συγκινημένη για τη βράβευσή τους», συμπλήρωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Η κ. Σακελλαροπούλου αναφερόταν στη δήλωση που είχε κάνει ο Γιάννης Φουντούλης, μετά την πρόκριση της εθνικής στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων. Τότε, ο αρχηγός της ομάδας είχε ζητήσει «συγγνώμη» από τους Έλληνες για τους πανηγυρισμούς για την επιτυχία, καθώς την ίδια ώρα η χώρα μας ήταν αντιμέτωπη με καταστροφικές πυρκαγιές. 

Σάκκαρη: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση» 

Συγκινημένη ήταν και η Μαρία Σάκκαρη, παραλαμβάνοντας το βραβείο της κορυφαίας αθλήτριας, έπειτα από μία χρονιά κατά την οποία έφτασε δύο φορές στα ημιτελικά Γκραν Σλαμ- στο US Open και το Ρολάν Γκαρός- έφτασε στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις και μετείχε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο WTA Finals. 

«Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας, κυρίως γιατί όλοι υποφέρουμε, είναι μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για όλη την ανθρωπότητα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση για έναν αθλητή να κλείνει τη χρονιά με αυτή τη βράβευση. Είναι τεράστια τιμή που κουβαλάω την Ελλάδα στο εξωτερικό, που μπορώ να λέω στους συναθλητές μου ότι μπορεί να είναι μια μικρή χώρα, αλλά όλοι οι αθλητές εδώ έχουμε μια τεράστια καρδιά», είπε η πρωταθλήτρια του τένις. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που όπως και πέρυσι ήταν ο κορυφαίος αθλητής της χρονιάς, δεν έδωσε το παρών στην τελετή απονομής- πέρα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του NBA, είναι σε καραντίνα- αλλά έστειλε το δικό του μήνυμα. 

«Ευχαριστώ τον ΠΣΑΤ για την τιμή και την αναγνώριση. Πάντα προσπαθώ να δίνω χαρά στους Έλληνες. Αν μπορώ να εμπνέω τα παιδιά να κυνηγάνε τα όνειρά τους, όπως ενέπνευσαν παλιότεροι αθλητές εμένα, είναι κάτι που με κάνει πραγματικά χαρούμενο», ανέφερε ο σταρ του NBA που φέτος κατέκτησε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα με τους Μιλγουόκι Μπακς και αναδείχθηκε MVP των τελικών. 

Κορυφαίος αθλητής ΑμΕΑ αναδείχθηκε ο Νάσος Γκαβέλας που με οδηγό τον Σωτήρη Γκαραγκάνη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. της κατηγορίας Τ11 στους Παραολυμπιακούς αγώνες, καταρρίπτοντας δύο φορές το παγκόσμιο και παραολυμπιακό ρεκόρ στο Τόκιο. 

Η κολυμβήτρια Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50 μ. ύπτιο της κατηγορίας S4 στους Παραολυμπιακούς αγώνες, αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια ΑμεΑ. Ο αντίστοιχος τίτλος για την κορυφαία ομάδα πήγε στα μικτά ζευγάρια BC3- Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Άννα Ντέντα, Αναστασία Πυργιώτη- χάρη στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. 

Επίσης, κατά τη διάρκεια της βραδιάς τιμήθηκαν οι «χρυσοί» Ολυμπιονίκες Στέφανος Ντούσκος και Μίλτος Τεντόγλου, ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, ο Εμμανουήλ Καραλής που πήρε την τέταρτη θέση στο επί κοντώ στο Τόκιο, η Άννα Ντουντουνάκη για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης, αλλά και ο Θοδωρής Ιακωβίδης. Ο αθλητής της άρσης βαρών προκάλεσε συγκίνηση με την κατάθεση ψυχής που έκανε από το Τόκιο, ανακοινώνοντας ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση. 

Τέλος, το έπαθλο «ευ αγωνίζεσθαι» απονεμήθηκε στην ποδοσφαιρίστρια της ΠΑΕ Εργοτέλης, Δανάη Ελένη Σιδηρά, η οποία σε αναμέτρηση με την ΑΕΚ Μεσολογγίου τήρησε το fair play. Γνωρίζοντας ότι παίκτρια της αντίπαλης ομάδας ήταν τραυματισμένη στον αγωνιστικό χώρο, δεν ολοκλήρωσε τη φάση και έβγαλε την μπάλα άουτ, για να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM