Αυστραλιανό Όπεν: Η Αρίνα Σαμπαλένκα κατέκτησε το τρόπαιο- «Πάρε βαθιές ανάσες και δούλεψε, είπα μέσα μου»

Η Αρίνα Σαμπαλένκα με το τρόπαιο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το τελευταίο διάστημα, η Αρίνα Σαμπαλένκα λέει συνέχεια ότι έχει αλλάξει η νοοτροπία της και είναι πλέον πιο συγκροτημένη. Αυτό φάνηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο, όταν έκανε την ανατροπή κόντρα στην Έλενα Ριμπάκινα και κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν. 

Η 24χρονη τενίστρια από τη Λευκορωσία παρότι έχασε το πρώτο σετ, επανήλθε και τελικά νίκησε την αντίπαλό της από το Καζακστάν- την περσινή θριαμβεύτρια του Γουίμπλεντον- με 4-6, 6-3, 6-4. Έτσι, η Αρίνα Σαμπαλένκα στο Αυστραλιανό Όπεν κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της καριέρας της σε Γκραν Σλαμ. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Κυριακής (10:30), ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Australian Open, στην προσπάθεια να κατακτήσει το παρθενικό Γκραν Σλαμ του. 

αυστρλιανο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Αρίνα Σαμπαλένκα: Είπα στον εαυτό μου «πάρε βαθιές ανάσες και δούλεψε»

«Έλεγα συνέχεια στον εαυτό μου ότι κανείς δεν είπε πως θα είναι εύκολο. Θα πάλευε για αυτό… είπα στον εαυτό μου “δούλεψε για αυτό, πάρε βαθιές ανάσες, απλά δούλεψε”», περιέγραψε η Σαμπαλένκα μετά τον τελικό. 

«Ήταν πραγματικά δύσκολη χρονιά και είχα δύσκολες στιγμές πέρυσι. Δουλέψαμε τόσο σκληρά. Αυτή τη στιγμή είμαι τρομερά υπερήφανη για τον εαυτό μου», συμπλήρωσε. 

αυστρλιανο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Ο πανηγυρισμός της Αρίνα Σαμπαλένκα

Μόλις πήρε τον νικητήριο πόντο, η Σαμπαλένκα έπεσε κάτω ενθουσιασμένη και στη συνέχεια πήγε να αγκαλιάσει την αντίπαλό της. Αμέσως μετά έσπευσε στην ομάδα της, ενώ ο προπονητής της, Άντον Ντούμπροφ ξέσπασε σε κλάματα. 

Χάρη στην εντυπωσιακή νίκη της στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν- την 11η συνεχόμενη φέτος- η Λευκορωσίδα τενίστρια θα επιστρέψει στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, το υψηλότερο σημείο που έχει βρεθεί στην καριέρα της. 

αυστρλιανο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Παράλληλα, η Αρίνα Σαμπαλένκα έγινε η πρώτη ανεξάρτητη αθλήτρια που κατακτά τουρνουά major, καθώς οι τενίστες από τη Λευκορωσία και τη Ρωσία συμμετείχαν υπό αυτό το καθεστώς στο Αυστραλιανό Όπεν. 

«Ευχαριστώ τόσο πολύ για την απίστευτη ατμόσφαιρα και βεβαίως την ομάδα μου, την πιο τρελή ομάδα του τουρ. Περάσαμε πολλές δυσκολίες πέρυσι και δουλέψαμε τόσο σκληρά», είπε η Σαμπαλένκα στις πρώτες δηλώσεις της. 

«Ελπίζω του χρόνου να επιστρέψω και να σας δείξω ακόμη καλύτερο τένις και να με υποστηρίξετε ακόμη περισσότερο», συμπλήρωσε. 


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM