Αυστραλία: Καρχαρίας «σε απόσταση αναπνοής» από σέρφερ - «Εμφανίστηκε από το πουθενά» [ΒΙΝΤΕΟ]

Αυστραλία: Καρχαρίας «σε απόσταση αναπνοής» από σέρφερ - «Εμφανίστηκε από το πουθενά» [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
0

Πλάνα από drone κατέγραψαν έναν μεγάλο λευκό καρχαρία να κολυμπάει σε ελάχιστη απόσταση από τον επαγγελματία σέρφερ Matt Wilkinson στην ακτή Ballina της Νέας Νότιας Ουαλίας. 

O Wilkinson, παγκόσμιος πρωταθλητής σερφ, έπλεε ξαπλωμένος πάνω στη σανίδα του κοντά στο Sharpes Beach την Τετάρτη, όταν ένας καρχαρίας κολύμπησε πίσω του.

«Άκουσα έναν παφλασμό και έναν θόρυβο και κοίταξα γύρω και δεν διέκρινα κάτι», δήλωσε ο Wilkinson, σύμφωνα με ανακοίνωση του Surf Life Saving της Νέας Νότιας Ουαλίας. Οι διασώστες χειρίζονταν ένα drone που πετούσε πάνω από τον αθλητή και έτσι μπόρεσαν να τον προειδοποιήσουν για τον καρχαρία με μήνυμα που μεταδόθηκε από τα ηχεία του. Το μήνυμα έλεγες πως υπάρχει ένας επικίνδυνος καρχαρίας στην περιοχή και πως ο σέρφερ πρέπει να επιστρέψει στην παραλία.

«Γύρισα στην ακτή νιώθοντας κάπως παράξενα αλλά όταν οι διασώστες μού έδειξαν το υλικό διαπίστωσα πόσο κοντά βρέθηκε χωρίς να ξέρω πως ήταν εκεί. Μοιάζει σα να ήθελε να αρπάξει το πόδι μου και την τελευταία στιγμή δεν το έκανε», ανέφερε ο Wilkinson.

«Κάνω σερφ ανάμεσα σε καρχαρίες όλη μου τη ζωή και καταλαβαίνω πως είναι εκεί. Ξέρω πολλά γι αυτούς και γνωρίζω πως δεν ενδιαφέρονται πολύ για τους ανθρώπους», συμπλήρωσε προσθέτοντας ότι χαίρεται που ο καρχαρίας «άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή».

Μετά το περιστατικό η παραλία εκκενώθηκε και έκλεισε για μία ημέρα. 

Το 2015 Wilkinson συμμετείχε στον αγώνα, στη Ν. Αφρική, κατά τον οποίο ένας καρχαρίας είχε επιτεθεί στον σέρφερ Mick Fanning. «Νιώθω ευγνωμοσύνη και παράξενα την ίδια στιγμή, αλλά είμαι χαρούμενους που δεν μου επιτέθηκε. Όταν είδα το βίντεο αναγνώρισα ομοιότητες όπως το κίτρινο σκοινί με το οποίο είχα δέσει τη σανίδα με το πόδι μου, και του Mick ήταν κίτρινο», είπε ο Wilkinson. 

«Πήρα τηλέφωνο τη σύζυγό μου γιατί δεν ήθελα να δει το βίντεο πριν από εμένα. Δεν θέλει να κάνω σερφ για κάποιες ημέρες», ανέφερε ο αθλητής. 

 

«Εμφανίστηκε από το πουθενά, πήγε κατευθείαν στον Matt»

Από την πλευρά του ο Beau Monks, χειριστής του drone, ανέφερε πως παρακολουθούσε την αναπάντεχη συνάντηση από την οθόνη του, στη στεριά. «Εμφανίστηκε από το πουθενά, πήγε κατευθείαν στον Matt. Κινήθηκε γρήγορα. Παρακολουθούσα τον καρχαρία και ενημέρωσα τους ναυαγοσώστες. Χρησιμοποίησα το ηχείο του drone για να τους πω να βγουν από τη θάλασσα» είπε. «Μέσα σε 10 δευτερόλεπτα (ο καρχαρίας) ήταν στον σέρφερ και 5 δευτερόλεπτα μετά εξαφανίστηκε». 

O Beau Monks δεν είναι σίγουρος για τους λόγους που έκανα τον καρχαρία να απομακρυνθεί. Εικάζει ωστόσο πως μπορεί να ήταν κάτι πολύ απλό, όπως το να «προσέκρουσε» στο σκοινί του Wilkinson, ή να τρόμαξε από τον ήχο του drone.  

Τα drones πετάνε πάνω από αρκετές παραλίες της Νέας Νότιας Ουαλίας κατά τη διάρκεια των διακοπών προειδοποιώντας τους σέρφερ για ένα πλήθος κινδύνων. Ο επικεφαλής του Surf Life Saving της Νέας Νότιας Ουαλίας, Steven Pearce, υποστήριξε πως αποτελούν το μέλλον της εναέριας επιτήρησης καθώς - μεταξύ άλλων - αποδείχθηκε πως είναι φθηνότερα και πιο αποτελεσματικά από τα ελικόπτερα. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ