Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βάδην

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βάδην Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε για την Ελλάδα με την πρώτη θέση της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βάδην του Ποντεμπράντι στην Τσεχία. 

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 20χλμ. βάδην σε μια κούρσα με πολύ έντονο συναγωνισμό και μεγάλο ενδιαφέρον. Κατάφερε να αντέξει τον ρυθμό και να τερματίσει σε 1 ώρα 29 λεπτά και 17 δεύτερα πετυχαίνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση της καριέρας της.

Παράλληλα η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ και πρωταθλήτρια του 2022 στο Μόναχο έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και θα διεκδικήσει με αξιώσεις ένα ακόμη μετάλλιο στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης που διεξάγεται τον προσεχή Αύγουστο. 

Επίσης η Κυριακή Φιλτισάκου, η οποία πριν από μικρό χρονικό διάστημα είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο, τερμάτισε στην 8η θέση στην ίδια διοργάνωση στα 35 χλμ. βάδην σε 2 ώρες 55.00

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Η αναμέτρηση μέχρι το χρυσό 

Όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη από την αρχή του αγώνα βρέθηκε στο προπορευόμενο γκρουπ και λίγο πριν το 10ο χιλιόμετρο πέρασε μπροστά, όπου έμεινε για τα επόμενα τρία χιλιόμετρα. Ο αγώνας στη συνέχεια ήταν συναρπαστικός κι είχε αρκετές εναλλαγές με την Ελληνίδα, την Ιταλίδα Παλμισάνο και την Ουκρανή Ολιανόβσκα να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία. Στα τρία τελευταία χιλιόμετρα η Ελληνίδα αθλήτρια πέρασε και πάλι μπροστά φτάνοντας σε μια ακόμη μεγάλη νίκη.

Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στην Ιταλίδα Παλμισάνο με 1 ώρα 29 λεπτά και 19 δεύτερα και το χάλκινο στην Άνα Καμπεσίνια από την Πορτογαλία που κατάφερε να περάσει στην τρίτη θέση στα τελευταία δύο χιλιόμετρα, αφήνοντας την Ουκρανή στην τέταρτη θέση με 1.25.17.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, με τη σημερινή της επικράτηση, έκανε δύο τα χρυσά της μετάλλια στη διοργάνωση, αφού ήταν νικήτρια στα 35χλμ. στη διοργάνωση του 2021.

Ακόμη μια ελληνική συμμετοχή ήταν η Χριστίνα Παδοπούλου η οποία αγωνίστηκε στην ίδια απόσταση και κατέλαβε την 17η θέση με 1 ώρα 34 λεπτά και 30 δεύτερα. Η τρίτη ελληνική συμμετοχή, σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ,  στην ίδια απόσταση ήταν η Όλγα Φιάσκα που τερμάτισε στην 28η θέση με 1 ώρα 38.55. Η χώρα μας κατέκτησε την πέμπτη θέση στο ομαδικό στο σύνολο των εννέα χωρών που συμμετείχαν στο ομαδικό.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM