Άννα Κορακάκη: «Ασημένια» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα- Αφιέρωσε το μετάλλιο στον αδελφό της

Άννα Κορακάκη: «Ασημένια» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα- Αφιέρωσε το μετάλλιο στον αδελφό της Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Στο βάθρο του Παγκόσμιου πρωταθλήματος σκοποβολής ανέβηκε ξανά η Άννα Κορακάκη, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. 

Η Άννα Κορακάκη πήρε τη δεύτερη θέση στον τελικό των 10 μ. αεροβόλο πιστόλι, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής που διεξάγεται στο Μπακού. 

Συγκεντρώνοντας 238,3 βαθμούς, η δύο φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο πίσω από την Κινέζα Ραχσίν Γιανγκ (239,8 βαθμοί). Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η επίσης Κινέζα Σούε Λι (218,9). Σημειώνεται πως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της σκοποβολής είχε την καλύτερη επίδοση ανάμεσα στις  118 συμμετέχουσες στον προκριματικό.

Άννα Κορακάκη: Το αφιερώνω στον αδελφό μου 

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την κατάκτηση του μεταλλίου, η Άννα Κορακάκη δήλωσε πως το αφιερώνει στον αδελφό της- επίσης πρωταθλητή της σκοποβολής- Διονύση. 

«Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός και ιδιαίτερος. Είναι το τέταρτο διαδοχικό μετάλλιό μου σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, είμαι πολύ χαρούμενη και ευγνώμων», είπε αρχικά. 

«Το αφιερώνω στον αδελφό μου, που δεν κατάφερε να είναι εδώ εξαιτίας ενός σημαντικού προβλήματος υγείας. Οπότε αυτό είναι για εκείνον», συμπλήρωσε η Άννα Κορακάκη. 

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνεχάρη την 27χρονη πρωταθλήτρια για τη νέα επιτυχία της. Υπενθυμίζεται πως η Άννα Κορακάκη έχει πάρει από τον περασμένο Οκτώβριο το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, όταν κατέκτησε πάλι το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καΐρου. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ