φωτό.: Dustin Snipes
φωτό.: Dustin Snipes

 

Για να κατανοήσουν πώς λειτουργεί το κορμί του Έλληνα αθλητή, οι συντάκτες του ESPN τον μελέτησαν για μια ολόκληρη μέρα και ζήτησαν τη συνδρομή του Marcus Elliott, ιδιοκτήτη του προπονητικού κέντρου P3 Applied Sports Science με ειδίκευση στην ανάλυση του σώματος των αθλητών.

 

Στην ανάλυση του περιοδικού, δίνεται βάση σε οκτώ σημεία: άνοιγμα χεριών, πλάγια μετακίνηση, ύψος, μυικό σύστημα, κορμός, χέρια, αχίλλειος τένοντας, ισχύς.

 

φωτό.: Dustin Snipes
φωτό.: Dustin Snipes

 

Το ΕSPN σημειώνει πως το άνοιγμα χεριών του Αντετοκούνμπο είναι 4 ίντσες μεγαλύτερο από το ύψος του. Αυτό του επιτρέπει να παίρνει θέση πιο γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να μετακινήσει τα πόδια του και το κέντρο μάζας του. Για το προσόν της πλάγιας μετακίνησης σημειώνεται πως ο Αντετοκούνμπο δεν είναι ο τυπικός μεγαλόσωμος του ΝΒΑ και αυτό του δίνει προβάδισμα στην ταχύτητα ελέγχου της κίνησης αυτής. 

 

φωτό.: Dustin Snipes
φωτό.: Dustin Snipes

 

Τους τελευταίους 18 μήνες ο αθλητής πήγε από τα 89 στα 101 κιλά και αυτό το κατάφερε χωρίς να φουσκώσει. Το μέσο μέγεθος της παλάμης ενός ενήλικα, είναι 19 εκατοστά. Του Γιάννη είναι 31 κάτι που σημαίνει πως μπορεί να έχει την τέλεια λαβή της μπάλας και έχει μεγαλύτερη παλάμη από τον LeBron James και από τον Kawhi Leonard. Σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με αυτόν ενός ενήλικα, είναι όμως και ο αχίλλειος τένοντας του Γιάννη κάτι που του δίνει ισχύ καθώς επιτρέπει την πιο αποτελεσματική αποθήκευση και απελευθέρωση της ελαστικής ενέργειας. Αυτό μεταφράζεται σε επιτάχυνση και εκρηκτική κίνηση.

 

φωτό.: Dustin Snipes
φωτό.: Dustin Snipes

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr