Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το Breaking μπήκε στο πρόγραμμα του Παρισιού

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το Breaking μπήκε στο πρόγραμμα του Παρισιού Facebook Twitter
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το Breaking μπήκε στο πρόγραμμα των Αγώνων (GettyImage/Sergei Savostyanov)
0

Το Breaking, η αγωνιστική μορφή breakdancing επικυρώθηκε ως μέρος του τελικού line-up για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Μαζί με το σέρφινγκ, το σκέιτμπορντ και την αναρρίχηση, δηλαδή θα παραμείνουν σε αγωνιστικό επίπεδο και μετά το ντεμπούτο τους στους καθυστερημένους αγώνες του Τόκιο το 2021.

Αυτό που δεν θα συμμετάσχει ως άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 είναι το παρκούρ.

Για υπέροχη εξέλιξη για το άθλημα έκανε λόγο ο Βρετανός πρωτοπόρος του breaking, Karam Singh στο BBC Sport.

«Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το breaking, θα προσελκύσει νέους που δεν μπορούν να ακολουθήσουν μερικά από τα παραδοσιακά αθλήματα» είπε.

Από την άλλη, το σκουός αγωνίστηκε ανεπιτυχώς για συμμετοχή στους Αγώνες του Παρισιού, όπως επίσης το αγωνιστικό μπιλιάρδο και το σκάκι.

Το Breaking συνδυάζει την τέχνη και τον αθλητισμό. Οι κινήσεις ισχύος είναι εκρηκτικές με χαρακτηριστικές τις περιστροφές, ενώ υπάρχουν και εκείνες που ο διαγωνιζόμενος «παγώνει» όταν δηλαδή, κολλάει σε μια στάση.

Οι αθλητές - γνωστοί ως b-boys και b-girls - δεν κρίνονται μόνο για την τεχνική τους ικανότητα αλλά και για τη δημιουργικότητα και το στυλ, τη δύναμη, την ταχύτητα, τον ρυθμό και την ευκινησία.

Πέρυσι, η οργανωτική επιτροπή του Παρισιού 2024 είχε προτείνει το breaking, το  σέρφινγκ, το σκέιτμπορντ και την  αναρρίχηση να ενταχθούν στους Αγώνες και έκτοτε περίμεναν μια τελική αναθεώρηση από το εκτελεστικό συμβούλιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Η ΔΟΕ επέμεινε ότι τα νέα αθλήματα θα συμπεριληφθούν μόνο εάν χρησιμοποιούσαν τους υπάρχοντες χώρους της διεξαγωγής των Αγώνων του Παρισιού το 2024 και με την προϋπόθεση ότι θα ήταν αθλήματα που θα έδιναν  προτεραιότητα στην επίτευξη της ισότητας των φύλων.

Οι διοργανωτές των Αγώνων δήλωσαν ότι ήθελαν να συμπεριλάβουν τα αθλήματα στο πρόγραμμα καθώς είναι  δημοφιλή σε νεότερο κοινό.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες της ΔΟΕ που εισήχθησαν για τους Αγώνες του Τόκιο, οι πόλεις υποδοχής των Ολυμπιακών μπορούν να επιλέξουν αθλήματα και να προτείνουν να συμπεριληφθούν σε αυτούς τους Αγώνες εάν είναι δημοφιλή στη χώρα διεξαγωγής και έχουν απήχηση.

Με πληροφορίες του BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM