Νέα αναταραχή στο εσωτερικό της Μπαρτσελόνα αναμένεται να προκαλέσει η πρόθεση της διοίκησης να περικόψει κι άλλο τους μισθούς των παικτών και των εργαζόμενων.

 

Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό της Βαρκελόνης, «SER Catalunya», λόγω της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών της, η διοίκηση θα συζητήσει για τις νέες περικοπές, αλλά αν δεν επέλθει συμφωνία, τότε θα προχωρήσει μονομερώς στη μείωση των μισθών.

 

Οι επαφές με παίκτες και εργαζόμενους θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα και θα πρέπει να ολοκληρωθούν στις 5 Νοεμβρίου.

 

Τον περασμένο Μάρτιο, η Μπαρτσελόνα έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε δραστικά μέτρα στο πλαίσιο «ελαχιστοποίησης των οικονομικών επιπτώσεων» από τον κορωνοϊό, προχωρώντας σε αναπροσαρμογές συμβολαίων, με μειώσεις μισθών παικτών και προσωπικού.

 

Μεταξύ των μέτρων που είχαν ανακοινωθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Μπάρτσα ήταν «η αναπροσαρμογή των συμβολαίων των ανθρώπων της ομάδας στις νέες, προσωρινές συνθήκες». Το σκεπτικό της διεύθυνσης ήταν πως από τη στιγμή που η εργάσιμη μέρα έχει μειωθεί εξαιτίας των νέων έκτακτων μέτρων, θα μειωθούν αναλογικά και οι μισθοί.

 

«Προβλέπεται η μείωση της εργάσιμης ημέρας, όπως επιβάλλουν οι συνθήκες και τα επιβληθέντα μέτρα προστασίας και, ως εκ τούτου, η κατ' αναλογίαν μείωση των αποδοχών στις συμβάσεις παικτών και μη αθλητικού προσωπικού».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr