Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις αθλητικές ποινές - Τι προβλέπει

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις αθλητικές ποινές - Τι προβλέπει Facebook Twitter
0

Κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή η τροπολογία που είχε προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις αλλαγές στις ποινές που επιβάλλει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η τροπολογία κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Οι ποινές που προβλέπονται είναι αφαίρεση πέντε έως δέκα βαθμών που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη απειλούνται με τη συγκεκριμένη ποινή, εφόσον τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου κάνουν αποδεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Με τις νέες διατάξεις, τόσο η Ξάνθη όσο και ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύουν με υποβιβασμό, αλλά με αφαίρεση βαθμών.

 Την τροπολογία θα υποστηρίξει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ενώ στη Βουλή δεν βρίσκεται ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις αθλητικές ποινές - Τι προβλέπει Facebook Twitter
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις αθλητικές ποινές - Τι προβλέπει Facebook Twitter

Νωρίτερα, σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε ανακοινώσει την απόφαση του Πρωθυπουργού για άμεση νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να αποφεύγονται οι εξοντωτικές κυρώσεις. Παράλληλα, γνωστοποίησε και τη διαγραφή του ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη, μετά τις απειλές του για ανεξαρτητοποίηση στην περίπτωση που υποβιβαζόταν ο ΠΑΟΚ.

Υπενθυμίζεται πως χθες, η  Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε την αποβολή των ΠΑΕ του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασής της, για το θέμα της πολυιδιοκτησίας.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM