Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Σήμερα ο τελικός για Στεφανίδη και Κυριακοπούλου

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Σήμερα ο τελικός για Στεφανίδη και Κυριακοπούλου Facebook Twitter
0

Μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η τρίτη μέρα του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Ντόχα αφού Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου θα αγωνιστούν στον τελικό του άλματος επί κοντώ γυναικών.


Η Στεφανίδη όχι μόνο θα διεκδικήσει να βρεθεί για μία ακόμη φορά στο βάθρο των νικητριών, αλλά θα επιδιώξει να είναι εκείνη που θα κρεμάσει το χρυσό μετάλλιο στο στήθος της και παράλληλα να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο.

Η Στεφανίδη είναι σε καλή κατάσταση και το έδειξε τόσο στον προκριματικό με το ένα άλμα της στα 4,60 μ., όσο και πριν λίγες ημέρες στον τελικό του Diamond League, όπου αναδείχθηκε νικήτρια. Ένα καλό άλμα κοντά στο 4,85 πιθανό θα της φέρει και το μετάλλιο.

Με αξιώσεις για μια καλή παρουσία θα πάρει μέρος στον αυριανό τελικό και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Η «χάλκινη» το 2015 στο Πεκίνο, στον προκριματικό της Παρασκευής πραγματοποίησε τον πρώτο της αγώνα μετά τον τραυματισμό του Ιουλίου και έδειξε πως παρά το διάστημα που έμεινε εκτός έχει ανακτήσει τον αγωνιστικό της ρυθμό.

Η συμμετοχή 17 αθλητριών στον τελικό, λόγω του χαμηλού ορίου προκρίσης δημιουργεί ασφαλώς νέα δεδομένα. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στα 4,50 μ. και στη συνέχεια ο πήχης θα πάει στα 4,70 μ. για να συνεχίσει στα 4,80 μ., 4,85 μ., 4,90 μέτρα.

Ο ανταγωνισμός αναμένεται ιδιαίτερα σκληρό αφού στον τελικό θα αγωνιστούν οι τρεις νικήτριες της προηγούμενης διοργάνωσης (Στεφανίδη, Μόρις, Σίλβα), οι τρεις πρώτες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2018 (Στεφανίδη, Κυριακοπούλου, Μπράντσοου) και οι δύο πρώτες των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο (Στεφανίδη και Μόρις). Ακόμη το εισιτήριο για τον τελικό πήρε η κορυφαία για φέτος Τζένιφερ Σουρ αλλά και πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό στίβο Ανζέλικα Σιντόροβα.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Διεθνή / Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού δέχθηκε πως η ανίχνευση οσταρίνης προκλήθηκε από επαναλαμβανόμενα φιλιά με τον επίσης Ολυμπιονίκη Race Imboden - Απορρίφθηκε η έφεση της WADA
LIFO NEWSROOM
Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αθλητισμός / Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αποφασισμένοι να τον κρατήσουν στο ΝΒΑ εμφανίζονται οι Ντένβερ Νάγκετς, την ώρα που ο 33χρονος Λιθουανός σέντερ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Αθλητισμός / Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Το Καλλιμάρμαρο γέμισε με φίλους του στίβου που χειροκρότησαν θερμά τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος ανταπέδωσε με μια από τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις παγκοσμίως — την τέταρτη καλύτερη για το 2025
LIFO NEWSROOM
Από τον Ντιόγκο Ζότα στον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα: Οι αθλητές που έχασαν στην ζωή τους σε τροχαία

Αθλητισμός / Από τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα στον Ντιόγκο Ζότα: Οι αθλητές που έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο

O ελληνικός αθλητισμός έχει επίσης βιώσει την απώλεια σημαντικών αθλητών με τους θανάτους των Γιώργου Μητσιμπόνα, Παναγιώτη Κατσούρη και Άννας Πολλάτου
LIFO NEWSROOM