Μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η τρίτη μέρα του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Ντόχα αφού Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου θα αγωνιστούν στον τελικό του άλματος επί κοντώ γυναικών.


Η Στεφανίδη όχι μόνο θα διεκδικήσει να βρεθεί για μία ακόμη φορά στο βάθρο των νικητριών, αλλά θα επιδιώξει να είναι εκείνη που θα κρεμάσει το χρυσό μετάλλιο στο στήθος της και παράλληλα να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο.

 

Η Στεφανίδη είναι σε καλή κατάσταση και το έδειξε τόσο στον προκριματικό με το ένα άλμα της στα 4,60 μ., όσο και πριν λίγες ημέρες στον τελικό του Diamond League, όπου αναδείχθηκε νικήτρια. Ένα καλό άλμα κοντά στο 4,85 πιθανό θα της φέρει και το μετάλλιο.

 

Με αξιώσεις για μια καλή παρουσία θα πάρει μέρος στον αυριανό τελικό και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Η «χάλκινη» το 2015 στο Πεκίνο, στον προκριματικό της Παρασκευής πραγματοποίησε τον πρώτο της αγώνα μετά τον τραυματισμό του Ιουλίου και έδειξε πως παρά το διάστημα που έμεινε εκτός έχει ανακτήσει τον αγωνιστικό της ρυθμό.

 

Η συμμετοχή 17 αθλητριών στον τελικό, λόγω του χαμηλού ορίου προκρίσης δημιουργεί ασφαλώς νέα δεδομένα. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στα 4,50 μ. και στη συνέχεια ο πήχης θα πάει στα 4,70 μ. για να συνεχίσει στα 4,80 μ., 4,85 μ., 4,90 μέτρα.

 

Ο ανταγωνισμός αναμένεται ιδιαίτερα σκληρό αφού στον τελικό θα αγωνιστούν οι τρεις νικήτριες της προηγούμενης διοργάνωσης (Στεφανίδη, Μόρις, Σίλβα), οι τρεις πρώτες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2018 (Στεφανίδη, Κυριακοπούλου, Μπράντσοου) και οι δύο πρώτες των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο (Στεφανίδη και Μόρις). Ακόμη το εισιτήριο για τον τελικό πήρε η κορυφαία για φέτος Τζένιφερ Σουρ αλλά και πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό στίβο Ανζέλικα Σιντόροβα.