Βόλεϊ: Πολύ καλή η Εθνική Ελλάδος απέναντι στη Ρουμανία - Πρώτη νίκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Βόλεϊ: Πολύ καλή η Εθνική Ελλάδος απέναντι στη Ρουμανία - Πρώτη νίκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η Εθνική Ανδρών σημείωσε την πρώτη νίκη της στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενάντια της Ρουμανίας, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου, που φιλοξενείται στο Μονπελιέ.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ηττήθηκαν στο πρώτο σετ, ωστόσο επικράτησαν στα τρία επόμενα και επιβλήθηκαν της Ρουμανίας από την οποία πρόσφατα είχαν ηττηθεί δύο φορές. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε με 3-1 της Ρουμανίας και αρκεί μια νίκη μια οποιοδήποτε σκορ στον αυριανό αγώνα (17/9) με την Πορτογαλία, προκειμένου να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τα σετ (πρώτη η τυπικά γηπεδούχος Ρουμανία): 25-23, 24-26, 25-25, 21-25.

Ανδρεόπουλος: «Να παίξουμε, να δώσουμε τον εαυτό μας»

«Είναι το ίδιο χαμόγελο, απλά σήμερα ήρθε και η νίκη. Κερδίσαμε αν και δεν ήμασταν τόσο καλοί θα θέλαμε. Δεν θέλω να πω ότι είναι φυσιολογικό, αλλά υπήρχε. Δεν ήμασταν καλοί επιθετικά, όχι μόνο στο πρώτο σετ, δεν ήταν η επίθεση μας αυτή που μας είχε συνηθίσει κι ειδικά στην κόντρα μπάλα αν και σηκώσαμε 60 άμυνες. Κι επειδή η επίθεση μας ήταν χαμηλά ήρθε και δύσκολα η νίκη», δήλωσε ο προπονητής Δημήτρης Ανδρεςόπουλος. 

Για το αν το «πρέπει να νικήσουμε» επιβάρυνε την ομάδα: «Δεν ξέρω να σας απαντήσω. Εγώ σαν προπονητής θα ήθελα να μην είναι το "πρέπει να κερδίσουμε", κι αυτό θέλω ως προπονητής να περάσω στην ομάδα. Να παίξουμε, να δώσουμε τον εαυτό μας κι αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Το "πρέπει" μπορεί να λειτουργήσει μια φορά, αλλά στις υπόλοιπες 9 δε θα λειτουργήσει».

Για τη βοήθεια που πήρε από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο ο Δημήτρης Ανδρεάδης δήλωσε πως ξ Εθνική έχει την τύχη να έχει πολλούς και καλούς παίκτες.

«Οι παίκτες που έρχονται μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα. Δεν είναι μόνο η αλλαγή για το σέρβις, αλλά ο Ραφαήλ, ο Παπαδόπουλος, οι κεντρικοί, τα λίμπερο, όλοι μπαίνουν και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να βοηθήσουν. Έχουμε ένα γκρουπ παικτών, 16 με 18, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μας ανεβάσουν άλλο ένα επίπεδο ως ομάδα. Ανεβήκαμε ένα επίπεδο και είναι έτοιμοι και μας το ζητούν να ανέβουμε ένα ακόμη επίπεδο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. 

Βόλεϊ: Πολύ καλή η Εθνική Ελλάδος απέναντι στη Ρουμανία - Πρώτη νίκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Facebook Twitter
ΕΡΑ
Βόλεϊ: Πολύ καλή η Εθνική Ελλάδος απέναντι στη Ρουμανία - Πρώτη νίκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Facebook Twitter
ΕΡΑ

«Ετοιμαζόμαστε για ένα δύσκολο παιχνίδι» 

«Εμείς θα πούμε τα ίδια πράγματα όπως και με τους προηγούμενους αγώνες. Θα ετοιμάσουμε τα πλάνα μας και θα ετοιμαστούμε για ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι», δήλωσε για τον αγώνα με την Πορτογαλία.

«Τα τελευταία χρόνια (σ.σ. η Πορτογαλία) είναι μια πολύ καλή ομάδα. Συμμετέχει σε μεγάλα τουρνουά και φέτος στο VNL είχε σπουδαία αποτελέσματα. Έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία τρία χρόνια, είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι και μιλώντας ψυχρά, η Πορτογαλία είναι πιο πάνω από εμάς στα προγνωστικά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΣΑΤ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ