Βόλεϊ: Πολύ καλή η Εθνική Ελλάδος απέναντι στη Ρουμανία - Πρώτη νίκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Βόλεϊ: Πολύ καλή η Εθνική Ελλάδος απέναντι στη Ρουμανία - Πρώτη νίκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η Εθνική Ανδρών σημείωσε την πρώτη νίκη της στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενάντια της Ρουμανίας, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου, που φιλοξενείται στο Μονπελιέ.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ηττήθηκαν στο πρώτο σετ, ωστόσο επικράτησαν στα τρία επόμενα και επιβλήθηκαν της Ρουμανίας από την οποία πρόσφατα είχαν ηττηθεί δύο φορές. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε με 3-1 της Ρουμανίας και αρκεί μια νίκη μια οποιοδήποτε σκορ στον αυριανό αγώνα (17/9) με την Πορτογαλία, προκειμένου να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τα σετ (πρώτη η τυπικά γηπεδούχος Ρουμανία): 25-23, 24-26, 25-25, 21-25.

Ανδρεόπουλος: «Να παίξουμε, να δώσουμε τον εαυτό μας»

«Είναι το ίδιο χαμόγελο, απλά σήμερα ήρθε και η νίκη. Κερδίσαμε αν και δεν ήμασταν τόσο καλοί θα θέλαμε. Δεν θέλω να πω ότι είναι φυσιολογικό, αλλά υπήρχε. Δεν ήμασταν καλοί επιθετικά, όχι μόνο στο πρώτο σετ, δεν ήταν η επίθεση μας αυτή που μας είχε συνηθίσει κι ειδικά στην κόντρα μπάλα αν και σηκώσαμε 60 άμυνες. Κι επειδή η επίθεση μας ήταν χαμηλά ήρθε και δύσκολα η νίκη», δήλωσε ο προπονητής Δημήτρης Ανδρεςόπουλος. 

Για το αν το «πρέπει να νικήσουμε» επιβάρυνε την ομάδα: «Δεν ξέρω να σας απαντήσω. Εγώ σαν προπονητής θα ήθελα να μην είναι το "πρέπει να κερδίσουμε", κι αυτό θέλω ως προπονητής να περάσω στην ομάδα. Να παίξουμε, να δώσουμε τον εαυτό μας κι αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Το "πρέπει" μπορεί να λειτουργήσει μια φορά, αλλά στις υπόλοιπες 9 δε θα λειτουργήσει».

Για τη βοήθεια που πήρε από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο ο Δημήτρης Ανδρεάδης δήλωσε πως ξ Εθνική έχει την τύχη να έχει πολλούς και καλούς παίκτες.

«Οι παίκτες που έρχονται μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα. Δεν είναι μόνο η αλλαγή για το σέρβις, αλλά ο Ραφαήλ, ο Παπαδόπουλος, οι κεντρικοί, τα λίμπερο, όλοι μπαίνουν και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να βοηθήσουν. Έχουμε ένα γκρουπ παικτών, 16 με 18, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μας ανεβάσουν άλλο ένα επίπεδο ως ομάδα. Ανεβήκαμε ένα επίπεδο και είναι έτοιμοι και μας το ζητούν να ανέβουμε ένα ακόμη επίπεδο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. 

Βόλεϊ: Πολύ καλή η Εθνική Ελλάδος απέναντι στη Ρουμανία - Πρώτη νίκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Facebook Twitter
ΕΡΑ
Βόλεϊ: Πολύ καλή η Εθνική Ελλάδος απέναντι στη Ρουμανία - Πρώτη νίκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Facebook Twitter
ΕΡΑ

«Ετοιμαζόμαστε για ένα δύσκολο παιχνίδι» 

«Εμείς θα πούμε τα ίδια πράγματα όπως και με τους προηγούμενους αγώνες. Θα ετοιμάσουμε τα πλάνα μας και θα ετοιμαστούμε για ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι», δήλωσε για τον αγώνα με την Πορτογαλία.

«Τα τελευταία χρόνια (σ.σ. η Πορτογαλία) είναι μια πολύ καλή ομάδα. Συμμετέχει σε μεγάλα τουρνουά και φέτος στο VNL είχε σπουδαία αποτελέσματα. Έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία τρία χρόνια, είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι και μιλώντας ψυχρά, η Πορτογαλία είναι πιο πάνω από εμάς στα προγνωστικά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΣΑΤ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Διεθνή / Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού δέχθηκε πως η ανίχνευση οσταρίνης προκλήθηκε από επαναλαμβανόμενα φιλιά με τον επίσης Ολυμπιονίκη Race Imboden - Απορρίφθηκε η έφεση της WADA
LIFO NEWSROOM
Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αθλητισμός / Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αποφασισμένοι να τον κρατήσουν στο ΝΒΑ εμφανίζονται οι Ντένβερ Νάγκετς, την ώρα που ο 33χρονος Λιθουανός σέντερ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Αθλητισμός / Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Το Καλλιμάρμαρο γέμισε με φίλους του στίβου που χειροκρότησαν θερμά τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος ανταπέδωσε με μια από τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις παγκοσμίως — την τέταρτη καλύτερη για το 2025
LIFO NEWSROOM
Από τον Ντιόγκο Ζότα στον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα: Οι αθλητές που έχασαν στην ζωή τους σε τροχαία

Αθλητισμός / Από τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα στον Ντιόγκο Ζότα: Οι αθλητές που έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο

O ελληνικός αθλητισμός έχει επίσης βιώσει την απώλεια σημαντικών αθλητών με τους θανάτους των Γιώργου Μητσιμπόνα, Παναγιώτη Κατσούρη και Άννας Πολλάτου
LIFO NEWSROOM