Champions League: Με Βικτόρια Πλζεν κληρώθηκε ο Ολυμπιακός

Champions League: Με Βικτόρια Πλζεν κληρώθηκε ο Ολυμπιακός Facebook Twitter
0

Η δευτεραθλήτρια Τσεχίας Βικτόρια Πλζεν θα είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Οι πιθανότητες ήταν μοιρασμένες 50/50, ο Ολυμπιακός ήξερε ότι η κληρωτίδα του επιφύλασσε Αϊντχόφεν ή Βικτόρια Πλζεν.

Τελικά οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την δευτεραθλήτρια Τσεχίας στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών, μετά την κλήρωση που έλαβε χώρα στα γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα δώσει τον πρώτο αγώνα (23 ή 24 Ιουλίου) στο «Doosan Arena» (11.722 θέσεων), έδρα της Πλζεν, ενώ η ρεβάνς (30 ή 31 Ιουλίου) θα διεξαχθεί στο «Καραϊσκάκης».

Η Πλζεν τερμάτισε δεύτερη στην Τσεχία, πέντε βαθμούς πίσω από την νταμπλούχο Σλάβια Πράγας, με 24 νίκες, έξι ισοπαλίες και πέντε ήττες, ύστερα από διαδρομή 35 αγώνων, μαζί με τα πλέι οφ για τον τίτλο.

Η ομάδα του Πάβελ Βρμπα, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο από το 2017 (στην δεύτερη θητεία του στην Πλζεν), δεν βρήκε παρηγοριά ούτε στο Κύπελλο, όπου και αποκλείστηκε στην φάση των «16».

Στην Ευρώπη, ήταν αξιοπρεπέστατη στην φάση ομίλων του Champions League, τερματίζοντας τρίτη πίσω από Ρεάλ Μαδρίτης και Ρόμα, αλλά μπροστά από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με δύο νίκες (αμφότερες με 2-1, εκτός επί της ΤΣΣΚΑ και εντός επί της Ρόμα), μια ισοπαλία και τρεις ήττες.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM