Σεισμός

Champions League: Επική πρόκριση του Άγιαξ στη Μαδρίτη - Νίκησε με 4 γκολ τη Ρεάλ

Champions League: Επική πρόκριση του Άγιαξ στη Μαδρίτη - Νίκησε με 4 γκολ τη Ρεάλ Facebook Twitter
EPA
0

Τεράστια νίκη απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε σήμερα ο Άγιαξ, που πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τις 8 καλύτερες ομάδες του Champions League. 

Ο Άγιαξ θύμισε τις «χρυσές» σελίδες της iστορίας του, τότε που με το «ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο» του Ρίνους Μίχελς κυριαρχούσε στην ποδοσφαιρική αρένα.

Οι Ολλανδοί «αποκαθήλωσαν» την επί τρία συναπτά έτη πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, υποχρεώνοντάς την σε βαριά ήττα με 1-4, μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Στο πρώτο ματς, ο Άγιαξ είχε χάσει από τη Ρεάλ με μόνο ένα τέρμα διαφορά (1-2). 

Αφού γλίτωσαν στο 4ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του Βαράν έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ονάνα, οι παίκτες του Άγιαξ πάγωσαν για πρώτη φορά το αχανές μαδριλένικο γήπεδο στο 7΄ με τον Ζίγεκ και διπλασίασαν με τον Νέρες στο 18΄, πάλι από ασίστ του Τάντιτς που «τιμώρησε» τους αντιπάλους του.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πάντως και άτυχη, αφού έχασε τους Λούκας και Βινίσους από τραυματισμούς, στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο 42΄ είχε και δεύτερο δοκάρι, με τον Μπέιλ.

Στο 62΄ο Σέρβος άσος του Άγιαξ έγραψε το 0-3 καθώς, παρά τη χρήση του VAR και αφού ο Μπριχ περίμενε τρία λεπτά, η απόφαση δεν άλλαξε - παρότι η κάμερα έδειξε πως η φάση είχε ξεκινήσει από πλάγιο άουτ υπέρ των γηπεδούχων.

Στο 70΄ο Ασένσιο μείωσε σε 1-3 και έδωσε κάποιες ελπίδες στην ομάδα του, αλλά δύο λεπτά αργότερα ήρθε το τελικό 1-4 από το εκπληκτικά εκτελεσμένο φάουλ του Σένε.

Η Ρεάλ μένει εκτός συνέχειας στη «φάση των 16» ύστερα από πάρα πολλά χρόνια χάνοντας, μετά το Κύπελλο Ισπανίας, έναν ακόμη στόχο και γνωρίζοντας τη βαρύτερη εντός έδρας ήττα της ιστορίας της, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της UEFA.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ