Νέα νίκη για τον Τσιτσιπά - Προκρίθηκε στα προημιτελικά του Sofia Open

Νέα νίκη για τον Τσιτσιπά - Προκρίθηκε στα προημιτελικά του Sofia Open Facebook Twitter
0

Πρεμιέρα με νίκη απέναντι στον Γιάν Λέναρντ Στρουφ έκανε απόψε ο σπουδαίος Στέφανος Τσιτσιπάς στο Sofia Open.

Μετά από μια θριαμβευτική εμφάνιση στο Australian Open, o Έλληνας πρωταθλητής συνεχίζει ακάθεκτος και σήμερα επικράτησε του Γερμανού αντιπάλου του με 7-6 (5), 6-4 και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, χωρίς να έχει χάσει σετ ακόμη.

Στην Arena Armeec της βουλγαρικής πρωτεύουσας βρέθηκαν πολλοί Έλληνες φίλαθλοι για να υποστηρίξουν τον 20χρονο Τσιτσιπά, που αύριο (8/2) θα παίξει για μια θέση στα ημιτελικά απέναντι στον Γκαέλ Μονφίς.

Στο πρώτο σετ οι τενίστες κράτησαν το σερβίς τους ως το τάι-μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-0 και είχε δυο δικά του σερβίς, όμως ο Στρουφ ισοφάρισε σε 4-4. Στη συνέχεια, όμως, υπέπεσε σε δύο συνεχή λάθη και έδωσε στον αντίπαλό του 2 σετ πόιντ, με τον Τσιτσιπά να εκμεταλλεύεται τη δεύτερη ευκαιρία και να κάνει το 1-0.

Στη συνέχεια της αναμέτρησης το μοτίβο άλλαξε.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πίεσε πολύ τον αντίπαλό του, τον ανάγκασε να υποπέσει σε λάθη και κράτησε εύκολα το σερβίς του, κάνοντας μπρέικ στο 2-2. Αυτό ήταν αρκετό, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, για να του δώσει τη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έχασε μόνο 8 πόντους στο σερβίς του, με τον Στρουφ να μετρά μόλις ένα μπρέικ πόιντ.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM