Spiegel: Ο Σέρχιο Ράμος έπαιξε «ντοπέ» σε τελικό του Champions League

Spiegel: Ο Σέρχιο Ράμος έπαιξε «ντοπέ» σε τελικό του Champions League Facebook Twitter
EPA
0

To 2017, o Σέρχιο Ράμος έπαιξε στον τελικό του Champions League απέναντι στην Γιουβέντους, ενώ του είχε χορηγηθεί απαγορευμένη ουσία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel. 

Στις 4 Ιουνίου του 2017, ένα δείγμα έφτασε στο εργαστήριο ελέγχου για ντόπινγκ στο Ζίμπερσντορφ της Αυστρίας με τον κωδικό αριθμό 3324822.

Το σφραγισμένο μπουκαλάκι περιείχε 110 ml ούρων από παίχτη της Ρεάλ Μαδρίτης, που είχαν δοθεί ένα βράδυ πριν τον τελικό του Champions League, απέναντι στην Γιουβέντους, στο στάδιο Cardiff's Millennium στο Τορίνο. 

Έναν μήνα αργότερα, στις 5 Ιουλίου, ο επικεφαλής του εργαστηρίου έστειλε αναφορά στα κεντρικά της UEFA, με την οποία γνωστοποιούσε πως στο δείγμα ούρων βρέθηκαν ίχνη της φαρμακευτικής ουσίας δεξαμεθαζόνη, που έχει αντιφλεγμονώδη και παυσίπονη δράση. Παράλληλα, η ουσία αυτή αυξάνει την συγκέντρωση και προκαλεί αίσθημα ευφορίας. 

Η δεξαμεθαζόνη βρίσκεται στην λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) με τις απαγορευμένες ουσίες και δεν επιτρέπεται στη διοργάνωση του Champions League, παρά μόνο αν δηλωθεί στον έλεγχο από τον θεράποντα ιατρό ότι χορηγείται για ιατρικούς λόγους.

Η ιατρική υπηρεσία της UEFA διασταύρωσε τον κωδικό, ο οποίος αντιστοιχούσε στον Σέρχιο Ράμος, αρχηγό τόσο της Ρεάλ Μαδρίτης όσο και της εθνικής ομάδας της Ισπανίας. 

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, στις 7 Ιουλίου, στέλεχος του τμήματος αντιντόπινγκ της UEFA επικοινώνησε με τον 32χρονο Ράμος ζητώντας εξήγηση. Ο παίκτης απάντησε στις 10 Ιουλίου, απευθυνόμενος στο στέλεχος αυτό στον ενικό, υποστηρίζοντας πως ο γιατρός της ομάδας τον είχε κουράρει πριν τον αγώνα. 

Ο Ράμος επισύναψε μία ιατρική αναφορά του γιατρού της ομάδας και δεν δόθηκε έκταση στο περιστατικό. 

Όπως αποκαλύπτει η ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel, η υπόθεση δεν ήρθε τότε στο φως της δημοσιότητας και η UEFA την έβαλε «στο συρτάρι». Δεν ελήφθη καμία πειθαρχική ενέργεια σε βάρος του παίκτη ή του γιατρού της ομάδας, παρά τα στοιχεία.

O γιατρός παραδέχθηκε ότι την παραμονή του τελικού έκανε δύο ενέσεις με κορτιζονούχα ουσία στον αρχηγό της «Βασίλισσας», αλλά στο επίσημο έγγραφο δήλωσε ότι χορήγησε την ουσία μπεταμεθαζώνη.

Η UEFA δέχτηκε τελικά πως πρόκειται για παρόμοια αγωγή και δεν τιμώρησε ούτε τον παίκτη ούτε την ισπανική ομάδα.

Με πληροφορίες από Spiegel Online

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ