Ο μποξέρ που υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία των σπορ, ύψους 365 εκατ. $

Ο μποξέρ που υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία των σπορ, ύψους 365 εκατ. $ Facebook Twitter
EPA
0

Ο Μεξικανός μποξέρ Κανέλο Αλβάρεζ υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία όλων των σπορ, ύψους 365 εκατομμυρίων δολαρίων, για πενταετή συνεργασία 11 αγώνων με την εταιρεία υπηρεσιών streaming DAZN.

Ο παλαιστής έσπασε έτσι το προηγούμενο ρεκόρ του Τζιανκάρλο Στάντον, που το 2014 υπέγραψε με τους Miami Marlins για 13 χρόνια, με συνολικές απολαβές 325 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Η DANZ που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ μόλις τον Σεπτέμβριο, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί το κενό της αγοράς, μετά την ανακοίνωση του HBO ότι ύστερα από 45 ολόκληρα χρόνια θα σταματήσει να μεταδίδει αγώνες μποξ στο τέλος του 2018. 

Ο Αλβάρεζ έχει ένα τεράστιο, φανατικό κοινό σε Μεξικό και ΗΠΑ, και οι αγώνες του συγκεντρώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε υπηρεσίες pay-per-view, από χρήστες του διαδικτύου που θέλουν να δουν ζωντανά τις αναμετρήσεις με τους αντιπάλους του στο ρινγκ. 

Μόνο από τον τελευταίο αγώνα του απέναντι στον Τζενάντι Γκολόβκιν, τον Σεπτέμβριο, ο Αλβάρεςζ κέρδισε περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια.

Η DANZ θα συμπεριλάβει τους αγώνες του Αλβάρεζ στο βασικό πακέτο των πολεμικών τεχνών, έναντι 9,99 δολαρίων τον μήνα. Στο συμβόλαιο προβλέπονται και επιπρόσθετες αποδοχές για τον μποξέρ, αν καταφέρει να προσελκύσει νέες συνδρομές για την εταιρεία. 

Ο επόμενος αγώνας του 28χρονου είναι προγραμματισμένος για τις 15 Δεκεμβρίου, απέναντι στον Βρετανό Ρόκι Φίλντινγκ, στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν στη Νέα Υόρκη. 

«Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα ήταν να δώσω στους φαν μου τη δυνατότητα να με δουν να παλεύω, χωρίς να πρέπει να πληρώσουν 70 ή 80 δολάρια στο pay-per-view. Αυτό είναι πιο βασικό για μένα από τα χρήματα που κερδίζω», δήλωσε ο μποξέρ στο ESPN την Τετάρτη. 

«Σας υπόσχομαι ότι πάντα θα το κάνω αυτό. Η αναμέτρηση του Δεκεμβρίου με τον Φίλντινγκ είναι επικίνδυνη. Ανεβαίνω κλίμακα στα κιλά και δεν ξέρω πως θα νιώσω με το σώμα μου. Όμως πάντα θέλω να δοκιμάζω προκλήσεις και είμαι πολύ χαρούμενος που οι οπαδοί μου θα μπορούν να με δουν να το κάνω, με μικρό για αυτούς κόστος».

Με πληροφορίες από ESPN και Guardian

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM