Το μήνυμα του Αντετοκούνμπο για τον Νίκο Γκάλη: Μακάρι μια μέρα να τον φτάσουμε

Το μήνυμα του Αντετοκούνμπο για τον Νίκο Γκάλη: Μακάρι μια μέρα να τον φτάσουμε Facebook Twitter
0

Την υπέρτατη μπασκετική τιμή βιώνει από χθες ο Νίκος Γκάλης. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής που μεγαλούργησε με τη φανέλα του Άρη και της εθνικής Ελλάδας, μετά από επτά συνεχείς χρονιές που ήταν υποψήφιος, εισέρχεται στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame και γίνεται ο πρώτος Έλληνας που το πετυχαίνει.

Για την παρουσία του στο Μουσείο του παγκόσμιου μπάσκετ, θέση στο οποίο θα έχει ως μέλος της τάξης του 2017 μαζί με τους Τρέισι Μακ Γκρέιντι, Μπιλ Σελφ, Ρεμπέκα Λόμπο, Μάφετ Μακ Γκρόου, Ρόμπερτ Χιουζ, Τζέρι Κράουζ, Τζορτζ Μακ Γκίνις, Τομ Γιάρνστεντ, Ζακ Κλέιτον και Μάνι Τζάκσον, τοποθετήθηκε, μετά το σημερινό παιχνίδι της ομάδας με τον Απόλλωνα Πάτρας και η ΚΑΕ Αρης.

Στο σχετικό κείμενο των «κίτρινων» αναφέρεται: «Η Αρης Κ.Α.Ε. εκφράζει τη μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια της για την είσοδο του Νίκου Γκάλη στο Basketball Hall of Fame! Ο μεγαλύτερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών βιώνει την υπέρτατη τιμή, αφού όπως ανακοινώθηκε επίσημα, μπαίνει στο πάνθεον του παγκόσμιου μπάσκετ, σε εκδήλωση που θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου του 2017. Ο Νίκος Γκάλης θα ενταχθεί στο Basketball Hall of Fame μαζί με τεράστιες μορφές του αθλήματος, όπως ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι και ο Τζέρι Κράουζ. Η Αρης Κ.Α.Ε. συγχαίρει γι' αυτήν την τιμή τον θρύλο της ομάδας μας, που άλλαξε τη μοίρα του ελληνικού μπάσκετ και αποτέλεσε θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία της αυτοκρατορίας του Αρη».

«Υψιστη τιμή» χαρακτήρισε ο Νίκος Γκάλης με ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, την είσοδό του στο Hall of Fame: «Το να ανήκω στην "Αίθουσα της Δόξας" του Μπάσκετ είναι ύψιστη τιμή. Το να βρίσκομαι στις καρδιές του κόσμου είναι η μεγαλύτερη χαρά. Ευχαριστώ όλους αυτούς που βρέθηκαν στο πλάι μου στο ταξίδι της καριέρας μου και τους νιώθω δίπλα μου μέχρι και σήμερα. Η ένταξή μου στο Hall of Fame αποτελεί ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Η αγάπη του κόσμου είναι η πραγματικότητα που μοιάζει με όνειρο».


Ακριβώς από κάτω, ο Νίκος Γκάλης είχε ξεχωριστό μήνυμα στα αγγλικά: «Μεγαλώνοντας στη Γιούνιον Σίτι, στο Νιου Τζέρσεϊ και πετυχαίνοντας τους πρώτους μου πόντους στα ανοιχτά γήπεδα και φτάνοντας τώρα να είμαι μέλος του Hall of Fame είναι ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους που ήταν δίπλα μου στη διάρκεια της καριέρας μου. Νιώθω τιμή και περηφάνια».


Ο Γκάλης έγινε ο πρώτος Έλληνας στο Naismith Hall of Fame, ενώ είναι ήδη μέλος του Hall of Fame της FIBA από το 2007.

Το μήνυμα του Αντετοκούνμπο για τον Νίκο Γκάλη: Μακάρι μια μέρα να τον φτάσουμε Facebook Twitter

Το νέο αστέρι του μπάσκετ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σχολίασε με μήνυμά του την διάκριση του θρυλικού αθλητή:

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM