Δύο μελέτες για έργα ανάδειξης της Σπιναλόγκας ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση τη Μεγάλη Τρίτη, καθώς το νησί δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών και πρόκειται να ενταχθεί στον κατάλογο των πολιτιστικών μνημείων της ΟΥΝΕΣΚΟ.

 

Τα έργα αφορούν δεκαέξι κτίρια του οικισμού της Σπιναλόγκας, τα οποία πρόκειται να στερεωθούν και να καθαριστούν με την προοπτική να εξυπηρετούν στο μέλλον χρήσεις του αρχαιολογικού χώρου. Σήμερα βρίσκονται σε ερειπιώδη κατάσταση. Είναι μονώροφα και διώροφα και σε ένα από αυτά διατηρούνται σπαράγματα τοιχογραφιών από την εποχή του Λεπροκομείου, σύμφωνα με τον επικεφαλής στη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, Θεμιστοκλή Βλαχούλη.

 

Παράλληλα θα βελτιωθεί και η προσβασιμότητα στο νησί. Θα δημιουργηθεί νέα ξύλινη ράμπα εισόδου στο χώρο όπου δένουν τα καραβάκια, θα καθαριστούν και επισκευαστούν οι δεξαμενές και θα τοποθετηθούν υδραυλικά συστήματα για τη λειτουργία των χώρων υγιεινής αλλά και για λόγους πυρασφάλειας, θα βελτιωθεί ο διάδρομος κυκλοφορίας επισκεπτών, θα τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες κ.ά.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr