Ζαχαριάδης: Η ΝΔ πρέπει να δώσει απαντήσεις κι εξηγήσεις για τα Paradise Papers

Ζαχαριάδης: Η ΝΔ πρέπει να δώσει απαντήσεις κι εξηγήσεις για τα Paradise Papers Facebook Twitter
0

Πρέπει να δοθούν απαντήσεις κι εξηγήσεις από τη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», σχετικά με δημοσίευμα που εμφανίζει το όνομα της συζύγου του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, στη λίστα των Paradise Papers, ως μετόχου κατά 50% offshore εταιρείας με έδρα τα νησιά Κέιμαν.


«Αυτή η ιστορία με τα paradise papers, ανεξαρτήτως της ιστορίας της κ. Μητσοτάκη, είναι ένα διεθνές σκάνδαλο νόμιμης ή παράνομης φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής. Αυτά τα χρήματα, τα οποία κρύβονται και φοροδιαφεύγονται μέσω αυτής της μεθόδου, καλούμαστε να τα πληρώσουμε όλοι οι υπόλοιποι. Είτε νόμιμη, είτε παράνομη, είναι μία διαδικασία, η οποία επιβαρύνει με φόρους και πίεση τη μεσαία τάξη και στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη και τον Δυτικό κόσμο», επισήμανε ο κ. Ζαχαριάδης

Και πρόσθεσε: «Στο νόμιμο του ηθικού και πολιτικού σκέλους δεν μπορούμε να ακούμε τη ΝΔ να διαμαρτύρεται για τη φορολογική επιβάρυνση της μεσαίας τάξης και κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή να έρχεται να απολογηθεί, είτε γι αυτό το ζήτημα, είτε για συνομιλίες του κυρίου Αυγενάκη, ή τις υποθέσεις της Siemens». Παρατήρησε δε ότι «το 99% των ανθρώπων που ψηφίζουν ΝΔ είναι απλοί και λαϊκοί άνθρωποι, όμως φαίνεται ότι η ηγεσία της ΝΔ ανησυχεί για τα προβλήματα της ελίτ και εδώ υπάρχει μία κραυγαλέα αναντιστοιχία».


Με αφορμή, εξάλλου, την πολιτική αντιπαράθεση για τα θέματα ασφάλειας, μετά και την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ζαχαριάδης είπε πως «οι τρομοκρατικές και κάθε είδους επιθέσεις σε πολιτικά κόμματα και σε πολιτικά πρόσωπα, είναι απέναντι στη Δημοκρατία». «Διαχρονικά, από τότε που ήμασταν ένα κόμμα του 3,1% καταδικάζαμε και καταδικάζουμε αυτή την αντιδημοκρατική και άθλια πολιτικά πρακτική. Από εκεί και πέρα δυστυχώς, με αφορμή την προχθεσινή επίθεση, στήθηκε ένα απαράδεκτο επικοινωνιακό παιχνίδι», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως «το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης και το επικοινωνιακό του επιτελείο προσπαθούν να πάρουν επικοινωνιακή ρεβάνς με αφορμή αυτό το περιστατικό, που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ενός ανθρώπου έξω από τα γραφεία ενός πολιτικού κόμματος, πολιτικά είναι χαμηλού επιπέδου αντίληψη και αντιπαράθεση».


Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, περί κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας, αν δεν υπάρξει σοβαρή ελάφρυνση χρέους, τις οποίες διέψευσαν ο υπουργός Οικονομικών και ο πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε: «Με βάση τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής και ο επικεφαλής του κ. Λιαργκόβας δεν είχαν λάβει υπόψη τους την αναθεώρηση των στοιχείων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους κι αυτό έδινε κάποια νούμερα -ιδίως για το 2020 και το 2021- τα οποία ήταν υπερβολικά σε σχέση με την πραγματική υποχρέωση που έχει η χώρα μας να πληρώσει εκείνη την περίοδο. Και η παρέμβαση του προέδρου της Βουλής έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν ήταν μία κομματικού χαρακτήρα παρέμβαση και νομίζω θα πρέπει όσοι έχουμε δημόσιο λόγο σε αυτά τα στοιχεία, τα οποία είναι αντικειμενικά, να μπορούμε να συμφωνούμε και να παρουσιάζουμε μία πραγματική εικόνα στην κοινωνία. Ούτε μία καταστροφολογία, η οποία έβγαινε από το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, είναι αντίστοιχη της πραγματικότητας, ούτε η εικόνα success story από επίσημα κυβερνητικά χείλη, που είχαμε συνηθίσει μέχρι τον Γενάρη του 2015».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM