Συμπληρωματική μήνυση για κατάχρηση εξουσίας, κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, σε βάρος της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

 

Ο κ. Λοβέρδος κατηγορεί την Ελένη Τουλουπάκη ότι με πράξεις και παραλείψεις της προκάλεσε την απαλλαγή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από ενδεχόμενη δίωξη και τιμωρία του. Με δήλωσή του, ο κ. Λοβέρδος σημειώνει ότι η μήνυση κατατίθεται, με βάση τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, και τονίζει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί απόδειξη της κομματικής γραμμής πλεύσης που δυστυχώς, για τη χώρα και τους θεσμούς, είχε η Ελένη Τουλουπάκη.

 

«Καταθέτω σήμερα συμπληρωματική μήνυση, με βάση τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, εναντίον της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας. Μάλιστα η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί απόδειξη της κομματικής γραμμής πλεύσης που δυστυχώς για τη χώρα και τους θεσμούς της είχε η Εισαγγελία Διαφθοράς. Δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι. Δεν θα ορρωδήσω προ ουδενός ενδίκου μέσου. Η συμμορία θα αποκαλυφθεί και θα πληρώσει όπως της αρμόζει», αναφέρει ο κ. Λοβέρδος.

 

Στη μήνυση που κατέθεσε, ο Ανδρέας Λοβέρδος καταγγέλλει ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς τέλεσε το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας (239 ΠΚ), που συνίσταται στο γεγονός ότι, ούσα προανακριτική υπάλληλος, προκάλεσε με πράξεις και παραλείψεις την απαλλαγή υπαίτιου προσώπου από ενδεχόμενες δίωξη και τιμωρία του.

 

«Ενώ είχαν περιέλθει σε γνώση της δικές μου έγγραφες αναφορές, που κατήγγειλαν τον, κατά το έτος 2015, Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την μη ανατιμολόγηση των φαρμάκων στην διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2015, γεγονός που είχε σαν συνέπεια την ζημία του Δημοσίου και των ιδιωτών κατά εκατομμύρια ευρώ και την αντίστοιχη ωφέλεια των φαρμακευτικών εταιρειών, αυτή δεν απέστειλε, ως όφειλε, τις καταγγελίες στην Βουλή των Ελλήνων, εντός συγκεκριμένης σύντομης χρονικής προθεσμίας, αλλά πολύ αργότερα, μετά από περίπου 8 μήνες, με συνέπεια να εξαλειφθεί το αξιόποινο της καταγγελλόμενης παρανομίας και να έχει επέλθει παραγραφή του αδικήματος», καταγγέλλει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

 

Ο κ. Λοβέρδος κάνει μνεία στις τρεις αναφορές που υπεβλήθησαν από τον ίδιο και δύο ακόμα βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, τον Βασίλη Κεγκέρογλου και την Έφη Χριστοφιλοπούλου, τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2017, στην Εισαγγελία Διαφθοράς καταγγέλλοντας ότι καθόλο το 2015 δεν έγινε η ανατιμολόγηση των φαρμάκων κατά παράβαση του ειδικού νόμου, που όριζε τα σχετικά, με αποτέλεσμα τόσο το Δημόσιο όσο και οι ιδιώτες να υποστούν σημαντική ζημιά ύψους αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

 

Σύμφωνα πάντα με τα περιγραφόμενα στη μήνυση «η μηνυομένη επέδειξε την παράνομη συμπεριφορά της όχι από άγνοια της υπάρχουσας νομοθεσίας ή έστω από συγγνωστή λανθασμένη ερμηνεία αυτής, αλλά με πλήρη συνείδηση των πραττομένων» και «ενήργησε με πλήρη γνώση των ειδικότερων πτυχών της υπόθεσης και σκοπό είχε να προκαλέσει την απαλλαγή του καταγγελλομένου τότε Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, από κάθε επιγενόμενη ποινική εμπλοκή του, ανεξαρτήτως της κατάληξης που θα είχε τελικά η υπόθεση του».