Πλεύρης: Το Δημόσιο προσφεύγει κατά της Novartis διεκδικώντας αποζημίωση

Πλεύρης: Το Δημόσιο προσφεύγει κατά της Novartis διεκδικώντας αποζημίωση Facebook Twitter
0

Αγωγή σε βάρος της εταιρείας Novartis αναμένεται να καταθέσει το ελληνικό δημόσιο, για να διεκδικήσει αποζημίωση σχετικά με «σύνολο των παράνομων πρακτικών».

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης με ανακοίνωση αναφέρει την πρόθεση «να διεκδικήσουμε αποζημίωση από την εταιρεία Novartis για το συνόλο των παράνομων πρακτικών και σύμφωνα με πρακτικό του ΝΣΚ».

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένονται οι εξής ενέργειες:

  • εντολή για σύσταση επιτροπής διαπραγμάτευσης,
  • έντολη για διορισμό δικηγορικής εταιρείας στις ΗΠΑ για προάσπιση των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου και
  • εντολή για έγερση αγωγής ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης για διεκδίκηση της αποζημίωσης για την προσβολή του ελληνικού δημοσίου με επιφύλαξη για την τυχόν επιπλέον ζημιά που θα προσδιοριστεί και η οποία έχει ήδη συνταχθεί.

«Σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που επένδυσε στη σκευωρία και δε διεκδίκησε τίποτα από την εταιρεία η κυβέρνηση της ΝΔ προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για να λογοδοτήσει η Novartis και να αποζημιώσει το ελληνικό δημόσιο για τις παράνομες πρακτικές της», σημειώνει ο κ. Πλεύρης. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση στο «όχι» των αγροτών - «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Οι αγρότες απάντησαν «όχι» στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Αν τα αιτήματά τους δεν γίνουν πράξη δεν προτίθενται να συμμετάσχουν σε οποιονδήποτε διάλογο με την κυβέρνηση
THE LIFO TEAM