Υποψήφιος για τις ευρωεκλογές του 2019 στη Γερμανία ο Γιάνης Βαρουφάκης

Υποψήφιος για τις ευρωεκλογές του 2019 στη Γερμανία ο Γιάνης Βαρουφάκης Facebook Twitter
1

Υποψηφιότητα για τις ευρωεκλογές του 2019 στη Γερμανία θα θέσει  ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα του ευρωπαϊκού ιστοτόπου Euractiv.com, ο οποίος φιλοξενεί σήμερα συνέντευξή του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στόχος του Γ. Βαρουφάκη με την εν λόγω υποψηφιότητα, είναι «να δείξει ότι το ομοσπονδιακό μοντέλο είναι εφικτό, καθώς και ότι η πολιτική που ακολουθεί σήμερα η Γερμανία είναι επιβλαβής και για τους Γερμανούς».

Στη συνέντευξη που δημοσιεύει σήμερα το Euractiv, ο Γ. Βαρουφάκης στηρίζει τις προτάσεις του Γάλλου προέδρου για ομοσπονδιακής κατεύθυνσης βήματα στη ζώνη του ευρώ, ωστόσο, εκφράζει τη θέση ότι μόνο μία πραγματική απειλή θα μπορούσε να μεταπείσει τη Γερμανία στο πλαίσιο των προτάσεων αυτών.

Ειδικότερα, ο Μακρόν θα πρέπει, κατά τη γνώμη του, να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ντε Γκολ, ο οποίος είχε αποσύρει όλους τους υπουργούς του από το Συμβούλιο της ΕΕ, ασκώντας εκ των πραγμάτων βέτο σε όλες τις αποφάσεις. Η διαφορά θα είναι, κατά την εισήγηση Βαρουφάκη, ότι ο νυν Πρόεδρος θα υιοθετήσει την τακτική της «κενής έδρας», μία πολιτική «εποικοδομητικής ανυπακοής», για να προωθήσει το ομοσπονδιακό μοντέλο και όχι για να προασπίσει τα εθνικά κράτη, όπως ο πρώτος διδάξας.

«Ο Μακρόν έχει κάποιες καλές ιδέες, αλλά έχει ήδη χάσει, έχει υποτιμηθεί από τη Γερμανία» υποστηρίζει ο πρώην υπουργός, ενώ παραμένοντας στο θέμα της Γερμανίας ισχυρίζεται ότι η άνοδος του ακροδεξιού AfD στις πρόσφατες γερμανικές εκλογές προσφέρει στη Γερμανία την τέλεια δικαιολογία για να οπισθοχωρήσει στο επίμαχο ζήτημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM