ΥΠΕΞ: Να αποχωρήσουν άμεσα οι Έλληνες που βρίσκονται στην Ουκρανία

ΥΠΕΞ: Να αποχωρήσουν άμεσα οι Έλληνες που βρίσκονται στην Ουκρανία Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Το υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους Έλληνες που βρίσκονται στην Ουκρανία να αναχωρήσουν άμεσα από τη χώρα. 

Παράλληλα, το ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι «αποθαρρύνει έντονα» όλα τα ταξίδια στην Ουκρανία, ενώ έχει μειωθεί στο απαραίτητο το προσωπικό της πρεσβείας στο Κίεβο. 

Σήμερα το πρωί έγινε σύσκεψη υπό τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, του υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη και υπηρεσιακών στελεχών των υπουργείων. 

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας, και παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στη χώρα να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα», ανέφερε η ανακοίνωση που εκδόθηκε. 

«Συνιστάται επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο», ανέφερε ακόμη το ΥΠΕΞ. 

Παράλληλα, επεσήμανε ότι έχει μειωθεί στο απαραίτητο το προσωπικό της πρεσβείας στο Κίεβο και έχει ενισχυθεί εκείνο του γενικού προξενείου Μαριούπολης. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM