WSJ: Υπάρχει και η πιθανότητα να μπει στο παιχνίδι ο Πούτιν

WSJ: Υπάρχει και η πιθανότητα να μπει στο παιχνίδι ο Πούτιν Facebook Twitter
4

Για έναν κίνδυνο που προέκυψε τα τελευταία χρόνια με την ουκρανική κρίση και μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Ευρωζώνης με την Ελλάδα, κάνει λόγο η Wall Street Journal.

Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει ότι η απάντηση στο πόσο μακριά θα μπορούσαν να  φτάσουν οι ευρωπαίοι απέναντι στις απαιτήσεις του Αλέξη Τσίπρα είναι σημαντική γιατί υπάρχει μια παράμετρος που μπορεί να επηρεάσει τα γεγονότα.

«Η πιθανότητα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, που βρίσκεται σε κόντρα με τη Δύση λόγω των κυρώσεων για την ουκρανική κρίση, να μπει στο παιχνίδι και να στηρίξει την Ελλάδα, εάν παραγκωνιστεί από τους εταίρους γείτονές της», σημειώνει το άρθρο.

«Πολλοί Έλληνες παραδοσιακά θεωρούν συμμάχους τους Ρώσους, ως χριστιανοί ορθόδοξοι. Ίσως ο κ.Πούτιν -που την Τρίτη προσκάλεσε στη Μόσχα τον Αλέξη Τσίπρα- μπορεί να φέρει πιο κοντά στην τροχιά επιρροής του την Αθήνα . Υπό αυτήν την έννοια, η Ελλάδα είναι ένα αεροπλανοφόρο στην καρδιά της Μεσογείου».

Ένα ακόμη ερώτημα είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα, «αν όντως ο Τσίπρας θέλει να σπάσει τα δεσμά του πελατειακού κράτους και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Αν το θέλει ίσως απαντηθούν κάποια ελληνικά αιτήματα. Αν όχι, τότε οι Ευρωπαίοι ενδεχομένως να πάρουν το ρίσκο και απομακρύνουν την Ελλάδα».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση στο «όχι» των αγροτών - «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Οι αγρότες απάντησαν «όχι» στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Αν τα αιτήματά τους δεν γίνουν πράξη δεν προτίθενται να συμμετάσχουν σε οποιονδήποτε διάλογο με την κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΡΑΠΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε την αστυνομία για τον Γιώργο Ξυλούρη - «Να ενημερωθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»

Ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το ψευδώνυμο «Φραπές», φέρεται να απείλησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Ποιος θα εμπιστευθεί τον καπετάνιο που πέταξε το πλοίο στα βράχια»

«Το «rebranding» του κ. Τσίπρα κατέληξε το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε από την πλευρά του ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τη βιβλιοπαρουσίαση της «Ιθάκης» από τον Αλέξη Τσίπρα.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αυτοί πού συμπαθούν την Ρωσία ας σκεφτούν τι θα έκανε ο Πούτιν σε περίπτωση η Ελλάδα δεν θέλει να πληρώσει το χρέος. Δεν θα σας έκοβαν μόνο την ρευστότητα των τραπεζών. Θα γέμιζαν την Ελλάδα βόμβες
Αν "δεν θελει" να πληρωσει το χρεος....Αν καποιος απλως "δεν θελει" να ξεπληρωσει πολυ λογικη θα μου φαινοταν αυτη η κινηση..Το προβλημα αυτη τη στιγμη της χωρας ειναι οτι δεν μπορει.Και δεν μπορει λογω του σαθρου προγραμματος που της επιβαλλαν οι αγαπητοι μας ευρωπαιοι..
Βλέπεις Δον, οι κυβερνήσεις μειοψηφίας μπορεί να μην έχουν δικαίωμα π.χ. να μεταρρυθμίζουν το Δημόσιο***, μπορούν όμως να αλλάζουν την πορεία που επέλεξε η χώρα μετά από πραγματικές θυσίες δεκαετιών (και χάρη στην οποία η νέα γενιά δεν γνώρισε ποτέ πραγματική φτώχεια--εξ ου και η άγνοια κινδύνου που τους χαρακτηρίζει αυτήν τη στιγμή).***(άσχετο αν η κυβέρνηση Σαμαράς δεν είχε ποτέ σκοπό να κάνει κάτι τέτοιο--εδώ εξετάζουμε την περιρρέουσα υποκρισία και ανοησία).