Welt am Sontag: Ο πρωινός καφές του Τσίπρα για την αποτροπή χρεοκοπίας

Welt am Sontag: Ο πρωινός καφές του Τσίπρα για την αποτροπή χρεοκοπίας Facebook Twitter
Angeliki Panagiotou / SOOC
0

Στις παρασκηνιακές εξελίξεις της διαπραγμάτευσης ελληνικής κυβέρνησης - δανειστών αλλά και στον στενό πυρήνα συνεργατών και συμβούλων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag» σε δημοσίευμά της με τίτλο «Πρωινός καφές για την αποτροπή χρεοκοπίας».

Εκεί, επισημαίνεται πως: «Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να έχει την εντύπωση ότι έχει ξαναζήσει όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες. Οι διαπραγματεύσεις έχουν "κολλήσει", οι πιστωτές ζητούν περαιτέρω μέτρα και εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αντιδράσεις. Όλα θυμίζουν καλοκαίρι του 2015 με την χρεοκοπία να χτυπά και πάλι την πόρτα. Ποιοι όμως είναι οι άνθρωποι που συμβουλεύουν αυτές τις κρίσιμες μέρες τον Έλληνα πρωθυπουργό; Όταν ο πρωθυπουργός δεν βρίσκεται σε ταξίδι συναντιέται κάθε πρωί στο γραφείο του με τους συμβούλους του για τον "πρωινό καφέ". Δύο σύμβουλοι βρίσκονται πάντα στο πλευρό του ανεξάρτητα από το θέμα της συζήτησης. Τους χαρακτηρίζουν "αιώνιους" μιας και επιβιώνουν κάθε ανασχηματισμού: Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπουργός Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, και ο Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας».

Η γερμανική εφημερίδα παραθέτει στοιχεία για τους συμβούλους του Έλληνα πρωθυπουργού ξεκινώντας από το Νίκο Παππά: «Με τον 40χρονο πολιτικό συνδέει τον πρωθυπουργό φιλία που φθάνει μέχρι τη δεκαετία του ΄90. Ο Νίκος Παππάς τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και το πολιτικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στον κεντρώο πολιτικό χώρο. Την ίδια στιγμή ο Αλέκος Φλαμπουράρης θεωρείται «πατρικός φίλος» του Αλέξη Τσίπρα. Όπως πολλά μέλη του κόμματος προέρχεται από τους ευρωκομμουνιστές».

Η Welt αναφέρεται, τέλος, και στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού, τον διπλωμάτη Βαγγέλη Καλπαδάκη, την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, τον διευθυντή του γραφείου Τύπου Άγγελο Τσέκερη και τέλος τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, γνωστό και ως "κόκκινο τσάρο", o οποίος θεωρείται δίαυλος επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τραπεζίτες, επιχειρηματίες και ξένους επενδυτές.

Πηγή: Deutsche Welle / Στέφανος Γεωργακόπουλος

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM