Τσίπρας: Οι πολίτες δεν πειθαρχούν γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση

Τσίπρας: Οι πολίτες δεν πειθαρχούν γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο Αλέξης Τσίπρας επέρριψε στην κυβέρνηση τις ευθύνες «για όσα συμβαίνουν και όσα έρχονται», κατηγορώντας την για ιδεοληψίες, αλαζονεία της εξουσίας και άρνηση να συμμεριστεί τις απόψεις της κοινωνίας.

«Οι πολίτες δεν πειθαρχούν γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη σε σας και στην κυβέρνησή σας. Έχετε κουράσει πια τους πολίτες και κάθε μέρα τους κουράζετε όλο και περισσότερο», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία του κορωνοϊού.

«Όλα τα αν που βασανίζουν τους πολίτες, τα ξεπερνάτε κ. Μητσοτάκη με έλλειψη συναίσθησης», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Αντί η κυβέρνηση να βάλει φραγμούς στην πανδημία αναλώνεται σε μακάβριες στατιστικές. Κύριε Μητσοτάκη, οι νεκροί δεν είναι στατιστική, είναι άνθρωποι», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

«Δεν εννοείτε να κατανοήσετε ότι για να διορθώσετε τα πράγματα, πρέπει να παραδεχθείτε λάθη και παραλείψεις», τόνισε στην ομιλία του.

Έρχεται ένα τρίτο, ίσως χειρότερο, κύμα της πανδημίας, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν το λέμε για να φοβηθούμε, ή να φοβίσουμε. Το λέμε για να προετοιμαστούμε, και να προετοιμάσουμε. Τη χώρα, την κοινωνία, το ΕΣΥ, τον εαυτό μας. Δεν θα προετοιμαστούμε εάν βολευτούμε με μακάβριες συγκρίσεις νεκρών και ποσοστά θανάτων ανά τη χώρα, όπως κάνατε πριν λίγο», συνέχισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Αν η κυβέρνηση, που έχει την κύρια ευθύνη για όσα συμβαίνουν και όσα έρχονται, δεν συνειδητοποιήσει πόσο κόστισαν σε ζωές οι ιδεοληψίες που την καθοδηγούν, η αλαζονεία της εξουσίας που τη διακρίνει, η άρνησή της να ακούσει, να συζητήσει, να συμμεριστεί τις απόψεις της κοινωνίας, των γιατρών, της αντιπολίτευσης, και όσων δίνουν τη μάχη της ζωής. Δεν πρόκειται να πάμε καλύτερα», τόνισε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο. «Το μόνο που δεν ήταν στην τύχη ήταν το πόσο έγκαιρα οργανώσατε τον εμβολιασμό των δικών σας στελεχών και των οικογενειών τους», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Οι πολίτες βλέπουν, ξέρουν, καταλαβαίνουν, ότι έχετε χάσει τον έλεγχο».

Στην ομιλία του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε για ανευθυνότητα τον πρωθυπουργό. «Φοβάμαι ότι δεν είστε ο πρωθυπουργός που δεν έχει καμιά ευθύνη. Αλλά ο ανεύθυνος πρωθυπουργός. Τόσο ανεύθυνος ώστε να συμπεριφερθείτε με τον πιο περιφρονητικό τρόπο στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της μάχης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM