Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός μιλάει ως εκπρόσωπος των φαρμακοβιομηχανιών

Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός μιλάει ως εκπρόσωπος των φαρμακοβιομηχανιών Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi
0

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Reuters.

Τονίζοντας για ακόμη μία φορά την ανάγκη να δοθούν οι πατέντες των εμβολίων για μαζική παραγωγή, έστρεψε τα «πυρά» του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ίδιο και την κυβέρνηση ότι μιλούν ως εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχανιών.

Σε ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε ότι είναι «κοινή λογική» η θέση να αποκτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για λογαριασμό των κρατών – μελών την πρόσβαση στις πατέντες των εμβολίων και παρατήρησε πως «ευτυχώς για όλους μας, η συζήτηση στην Ευρώπη για τις πατέντες των εμβολίων ανοίγει και γίνεται κάθε μέρα και πιο ουσιαστική».

«Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, όχι απλά αδυνατούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη συζήτηση, αλλά εχθρεύονται ή λοιδορούν κάθε άποψη που αμφισβητεί το θέσφατο της κερδοφορίας των μεγάλων ευρωπαϊκών φαρμακευτικών προς όφελος της δημόσιας υγείας» ανέφερε, μεταξύ άλλων.


Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς πως αντί να προωθούν το αίτημα να καταστεί το εμβόλιο δημόσιο αγαθό, μιλούν ως εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχανιών.


«Το αποτέλεσμα είναι σήμερα, αντί να έχουμε μια κυβέρνηση που κάνει το παν σε διεθνές επίπεδο να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή παραγωγή εμβολίων, έχουμε ένα πρωθυπουργό και υπουργούς που μιλούν ως εκπρόσωποι των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών και αναμασούν τις ίδιες δικαιολογίες για τις μεγάλες ελλείψεις και τις καθυστερήσεις» είπε συγκεκριμένα.

Τέλος, εκτίμησε πως ο κ. Μητσοτάκης θα «συρθεί πίσω από τις εξελίξεις και θα σπεύσει να οικειοποιηθεί μια εξέλιξη την οποία κατήγγειλε».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ