Δριμεία κριτική στον Θάνο Πλεύρη και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας εν μέσω πανδημίας, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνέντευξη τύπου που παραχωρεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.  

 

«Είναι πράγματι οξύμωρο να μιλά ο κ. Μητσοτάκης για το πολιτικό κέντρο και να έχει υπουργοποιήσει τρία πρωτοκλασάτα στελέχη του ΛΑΟΣ. Νομίζω ότι δεν έχει να περιμένει πολλά ο ελληνικός λαός απ' τον κ. Μητσοτάκη πέραν από την υπουργοποίηση ενδεχομένως και του κ. Μπογδάνου», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης εμβόλισε τον χώρο της ακροδεξιάς, δημιουργώντας μια ευρύτερη δεξαμενή ψηφοφόρων, γεγονός όμως που σήμερα του προκαλεί προβλήματα.

 

Ο Μητσοτάκης ξεπληρώνει «γραμμάτια» 

 

Μιλώντας για τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη είπε πως «είναι γνωστός για τις αντισημιτικές και ρατσιστικές του απόψεις».

 

«Δεν άλλαξε φαντάζομαι άποψη για να γίνει υπουργός, απλά κρύβει αυτές τις απόψεις προκειμένου να διατηρηθεί σε αυτή τη θέση. Ένας άνθρωπος ο οποίος είχε ταχθεί σε προηγούμενη περίοδο αναφανδόν με το λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα, είχε ταχθεί εναντίον των εμβολίων στην περίπτωση του Η1Ν1. Είχε ταχθεί με σθένος και με δυναμισμό απέναντι στις Αφρικανές οροθετικές γυναίκες όπου μιλούσε για την ανάγκη να τις αποπέμψουμε από την χώρα.»

 

«Αυτός που μιλούσε δημόσια για την ανάγκη να χυθεί αίμα στα σύνορα αν θέλουμε. να κρατήσουμε καθαρή τη χώρα. Και πρόσφατα, για να μην πιάσω όλο το παρελθόν, λίγους μήνες πριν είχε βγει δημόσια και είχε πει ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, έγινε υπουργός υγείας στην πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας. Ε τώρα, αυτό εσείς πώς το εξηγείτε; Είναι απολύτως προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει γραμμάτια να ξεπληρώσει σε αυτόν τον χώρο που συνυπάρχει στο εσωτερικό του κόμματός του, προφανώς και με πολιτικούς που προέρχονται από τον χώρο της κεντροδεξιάς.»

 

Για Μπογδάνο - Βορίδη

 

Ο ίδιος χαρακτήρισε ανησυχητικό ότι ο πρωθυπουργός δεν αποδοκίμασε «την αθλιότητα Μπογδάνου»: «Διότι το να δημοσιοποιείς τα ονόματα νηπίων σε νηπιαγωγεία της χώρας, αραβικής καταγωγής, στοχοποιώντας τα νήπια, αυτό είναι αθλιότητα. Και ακόμα μεγαλύτερη αθλιότητα είναι που την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης, σε ένα κρεσέντο υποκρισίας μας παρουσίασε την πολιτογράφηση του Αντετοκούνμπο, η οποία είχε γίνει μια βδομάδα πριν τυπικά.

 

Και το έκανε την ίδια ημέρα που δεν βρήκε μια κουβέντα να πει για τον Μπογδάνο, μαζί με τον υπουργό του τον κ. Βορίδη οποίος είχε φροντίσει όλο το προηγούμενο διάστημα να φέρει διατάξεις νομοθετικές που καθιστούν αδύνατη την πολιτογράφηση οποιουδήποτε άλλου σαν τον Αντετοκούνμπο