Τσίπρας: Η στάση της ΝΔ μοιάζει με παρέμβαση στη δικαστική κρίση

Τσίπρας: Η στάση της ΝΔ μοιάζει με παρέμβαση στη δικαστική κρίση Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
1

«Θα ομολογούσα ευθαρσώς πως η ΝΔ του κ.Μητσοτάκη μας προσφέρει αντιπολίτευση των ονείρων μας», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο. «Η σπουδή της ΝΔ να προεξοφλήσει τα αποτελέσματα των ερευνών γεννά ερωτηματικά. Μοιάζει πάρα πολύ με επιχείρηση παρέμβασης και επηρεασμού της δικαστικής κρίσης», υπογράμμισε.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Στην πρότασή σας για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναφέρετε ότι όποιος προσπαθεί να πλήξει συγκεκριμένο επιχειρηματία προσπαθεί να εξοντώσει πολιτικά τον αρχηγό σας. Ποιος είναι ο άρρηκτος θεσμός που ενώνει έναν επιχειρηματία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι ο κ. Μαρινάκης» προσέθεσε.

«Δουλειά των κομμάτων δεν είναι να παρεμβαίνουν ούτε να προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση ούτε στοχοποίησε τον κ. Μαρινάκη, μόνο στωικά περιμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Γιατί επισπεύδετε, δεν έχετε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη; Ούτε κατασκευάζουμε κατηγορίες, ούτε προκαταλαμβάνουμε αποφάσεις, άλλοι είναι εκείνοι που κατασκευάζουν fake news και κατηγορίες», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Παρακολουθώ τη σπουδή σας που επικεντρώθηκε στο αφήγημα της παρένθεσης της μη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της επίσπευσης των εκλογών πάνω από 15 αιτήματα παραιτήσεις υπουργών. Θα ομολογούσα ευθαρσώς πως η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη μας προσφέρει αντιπολίτευση των ονείρων μας, με έναν ακραίο πολιτικό λόγο που κινείται διαρκώς στα όρια του παροξυσμού, χωρίς στρατηγική, με θέσεις που δεν κρύβουν το αντικοινωνικό μένος της ηγετικής ομάδας και με διαρκείς επιθέσεις δολοφονίας χαρακτήρων.

»Ο τρόπος με τον οποίο αντιπολιτεύεστε έχει να κάνει πολλές φορές με την εξυπηρέτηση συμφερόντων και επιχειρηματικών σχεδιασμών. Δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες στον τόπο που η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα έχει διαρραγεί». 

«Ο κ. Μητσοτάκης δίνει την αίσθηση ότι πάσχει από σύνδρομο στέρησης εξουσίας και από εκεί πηγάζει και το άγχος πέρα από το κόστος για την οικονομία. Η σημερινή συζήτηση δεν είναι παρά ένα ακόμη σύμπτωμα αυτής της πολιτικής», επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Ταυτίζεστε με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα με τρόπο που δεν ταιριάζει στην παράταξή σας. Κατηγορείτε υπουργό της σημερινής κυβέρνησης γιατί εκλήθη από ένα κατάδικο για να του δώσει πληροφορίες για έγκλημα και εκείνος τον παρέπεμψε στην Δικαιοσύνη. Θέλετε να μείνει κάτι κρυφό από την Δικαιοσύνη;».

«Συζητάμε σήμερα στη Βουλή για αυτή την υπόθεση, δεν έχετε κάτι άλλο να πείτε, είστε αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και συμφοράς γιατί όλοι πια κατανοούν ότι βρίσκεστε σε στρατηγικό αδιέξοδο. Το αφήγημα της καταστροφολογίας και της κατατρομοκράτησης των πολιτών έχει καταρρεύσει. Η χώρα βαδίζει με σταθερά βήματα στην έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Μόλις σήμερα και επισήμως βγήκαμε από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος που είμαστε από το 2009, και πριν από λίγο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια που είναι στρατηγικής σημασίας για τον τόπο. Αυτό δεν θέλετε να καταλάβετε, αυτό δεν θέλετε να χωνέψετε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η αντιπολίτευση προεξοφλεί την έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης για ένα συγκεκριμένο επιχειρηματία. Γιατί άραγε μια ενδεχόμενη καταδίκη την αφορά;», συμπλήρωσε.

«Να συνεχίσετε έτσι να μην κρύβετε την ιδεολογία σας γιατί με αυτό τον τρόπο φαίνονται και τα συμφέροντα που εκπροσωπείτε. Το μείγμα της πολιτικής, όπως είναι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνη Γεωργιάδη, έκανε χθες την Ευρώπη να προβληματιστεί πολύ. Η χώρα βαδίζει με σταθερά βήματα στην έξοδο από το πρόγραμμα και την μνημονιακή επιτροπεία, σε πείσμα της ΝΔ και του Τύπου που την στηρίζει», πρόσθεσε.

«Η ΝΔ λειτουργεί ως μηχανισμός προστασίας και εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων και επιχειρηματικών σχεδιασμών. H ΝΔ πολιτεύεται με θέσεις που δεν κρύβουν το αντικοινωνικό μένος της ηγετικής ομάδας της», είπε ακόμη.

Ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά και στο site της εφημερίδας Παραπολιτικά λέγοντας ότι στοχοποίησε τον κ. Κουρουμπλή με ένα πλαστό βίντεο και τον εμφανίζει δήθεν να χορεύει στην γιορτή του πλοιοκτήτη Κουντούρη. «Εάν κάποιος όλες αυτές τις μέρες ήταν καχύποπτος απέναντι στον κ. Κουρουπλή, αυτές τις μέρες θα τον συμπαθήσει με αυτές τις κατηγορίες. Πρόκειται για ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας στη οποία ήταν υποχρεωμένος να παρίσταται και υπάρχει διαμαρτυρία του συνδέσμου εργαζομένων στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας», τόνισε.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM