Τσίπρας: Η αποτυχία του Μητσοτάκη μετατρέπεται σε τραγωδία για χιλιάδες ανθρώπους

Τσίπρας: Η αποτυχία του Μητσοτάκη μετατρέπεται σε τραγωδία για χιλιάδες ανθρώπους Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επί του προϋπολογισμού. 

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαχείρισή της στα κρίσιμα ζητήματα, κάνοντας λόγο, μάλιστα, για απόλυτη αποτυχία. «Η αποτυχία σας είναι ωρολογιακή βόμβα για το αύριο της οικονομίας και του τόπου» είπε συγκεκριμένα.

«Έντεκα εκατομμύρια ατομικές ευθύνες σε αυτή τη χώρα, μόνο μια ευθύνη δεν υπήρξε ποτέ. Η δική σας. Να έχει το θάρρος να βγει στον ελληνικό λαό και να πει ''αναλαμβάνω την ευθύνη'', να βγει και να πει ''έκανα λάθος'', τόσο απλό είναι» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει χάσει τον έλεγχο, «σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα» και υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει αποτύχει στον προϋπολογισμό, τη στήριξη της οικονομίας, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων και της κοινωνίας. «Αποτύχατε στη διαχείριση των κρίσιμων εθνικών μας θεμάτων. Αποτύχατε ακόμα και στη χρηστή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών σε μια στιγμή αγωνίας για όλους τους πολίτες», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η αποτυχία σας να μετατρέπεται σε τραγωδία για χιλιάδες ανθρώπους».

 

 

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, ο κ. Τσίπρας άσκηση σκληρή κριτική στον κ. Μητσοτάκη για τους τους συνολικούς χειρισμούς του στα ελληνοτουρκικά, καταλογίζοντάς του έλλειψη εθνικής στρατηγικής. Μίλησε δε για «διπλωματική ήττα, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ένα σκωπτικό σχόλιο αναφορικά με το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής και τις δηλώσεις που είχαν προηγηθεί: «Πρώτα από όλα χαίρομαι που γυρίσατε. Γιατί ο κυβερνητικός σας εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι αν δεν παίρνατε κυρώσεις που δαγκώνουν δεν θα γυρνούσατε πίσω αλλά θα μένατε εκεί. Ήταν τότε που δεν έλεγε πως οι κυρώσεις δεν είναι ούτε σκοπός ούτε αυτοσκοπός» είπε, σχολιάζοντας πως «Κανένα βήμα μπροστά δεν έγινε. Το αντίθετο, έγιναν τεράστια βήματα προς τα πίσω. Χθες μας λέγατε ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη. Σήμερα έρχεστε να μας πείτε ότι δεν γινόταν αλλιώς με αυτόν τον συσχετισμό δυνάμεων. Ο Ερντογάν είναι σαν την πανδημία και την οικονομική κρίση. Είναι σαν φυσική καταστροφή που δεν μπορεί να αποφευχθεί».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ