Τσίπρας για Νέα Ζηλανδία: Είμαι βαθιά σοκαρισμένος από τις πράξεις τρόμου στα τεμένη

Τσίπρας για Νέα Ζηλανδία: Είμαι βαθιά σοκαρισμένος από τις πράξεις τρόμου στα τεμένη Facebook Twitter
0

Την αλληλεγγύη του προς τον λαό της Νέας Ζηλανδίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας, μετά την τρομοκρατική επίθεση στα δύο τεμένη.

Mε ανάρτησή του, στο Twitter, για ευρωπαϊκά-διεθνή θέματα, υπογραμμίζοντας συγχρόνως το καθήκον να υποστηριχθεί η ανεκτικότητα και η θρησκευτική ελευθερία.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει «βαθιά σοκαρισμένος από τις πράξεις τρόμου στα τεμένη της Νέας Ζηλανδίας».

«Είμαστε αλληλέγγυοι με το λαό της Νέας Ζηλανδίας», τονίζει.

«Είναι καθήκον μας να υποστηρίζουμε την ανεκτικότητα και τη θρησκευτική ελευθερία, και να εκφράζουμε τις φωνές μας ενάντια στον ακροδεξιό εξτρεμισμό και το ρατσιστικό μίσος».

49 νεκροί άνθρωποι είναι ο απολογισμός από τις δολοφονικές επιθέσεις σε δύο τεμένη στη Νέα Ζηλανδία.

Περίπου 48 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της πόλης Κράιστσερτς.

Ανάμεσά τους είναι και μικρά παιδιά, που νοσηλεύονται με τραύματα από σφαίρες, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας.

Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί για τις επιθέσεις.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM