Τσίπρας: Επιτακτική ανάγκη μην εφαρμοστούν οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια

Τσίπρας: Επιτακτική ανάγκη μην εφαρμοστούν οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε εκ νέου την επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για τη μη εφαρμογή των αλλαγών στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

 

Με τη θεσμοθέτηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, αναμένεται ότι φέτος θα μείνουν εκτός ΑΕΙ 20-30.000 υποψήφιοι και θα δημιουργηθούν χιλιάδες κενές θέσεις σε περιφερειακά ΑΕΙ, τα οποία αναμένεται να βρεθούν σε αδιέξοδο, επισημαίνει στην ερώτηση προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Η κυβερνητική πολιτική για τον περιορισμό του αριθμού των εισακτέων στα δημόσια πανεπιστήμια αναμφίβολα θα επιφέρει σημαντική αύξηση της πελατείας των ιδιωτικών Κολλεγίων, για όσους μπορούν να ανταποκριθούν στα δίδακτρα, αλλά ταυτόχρονα και ραγδαία αύξηση των μορφωτικών ανισοτήτων», σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Παράλληλα, επισημαίνει ότι αυτή η αλλαγή «που θα οδηγήσει πολλές χιλιάδες οικογένειες σε δυσχερή θέση», γίνεται σε μια χρονιά ιδιαίτερα επιβαρυμένη τόσο για τους υποψήφιους όσο και για τις οικογένειές τους.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «εγκληματική αδιαφορία για τη νέα γενιά», για την αλλαγή των όρων εισαγωγής στις πανελλαδικές εξετάσεις εν μέσω πανδημίας.

 

«Μπροστά στα πιθανά κέρδη κάποιων ιδιωτών, εν προκειμένω στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν διστάζετε να θυσιάσετε το χαμόγελο τουλάχιστον 25.000 υποψηφίων, που θα ήταν επιτυχόντες αν εσείς δεν αλλάζατε εφέτος τους όρους εισαγωγής», συνεχίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Σε αυτό το πλαίσιο, το ερώτημα που απευθύνει ο κ. Τσίπρας στον πρωθυπουργό είναι αν η κυβέρνηση προτίθεται να αναστείλει την εφαρμογή των αλλαγών στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια και ειδικότερα της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, προκειμένου να μη μειωθεί ο αριθμός των επιτυχόντων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ