Τσακαλώτος: Είμαι σίγουρος πως ο Αλέξης θα θέλει να το σκεφτεί, να αναστοχαστεί - Η περί ηγεσίας απάντηση

Τσακαλώτος: Είμαι σίγουρος πως ο Αλέξης θα θέλει να το σκεφτεί, να αναστοχαστεί Facebook Twitter
0

Για «καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας» έκανε λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που σχολίασε το αποτέλεσμα των εκλογών βάσει των πρώτων exit poll, προσθέτοντας πως «θα έχει την ευθύνη για τα επόμενα χρόνια, οπότε θα δούμε πώς θα είναι η διακυβέρνηση, πώς θα είναι τα προβλήματα και πώς θα μπορέσει να τα ξεπεράσει». 

Στη συνέχεια, μιλώντας στο Mega, σχολίασε πως το δεύτερο συμπέρασμα που προκύπτει είναι για τα τρία δεξιά κόμματα που μάλλον μπαίνουν ή δεν μπαίνουν στη Βουλή, λέγοντας πως είναι «πάρα πολύ ανησυχητικό» και συμπλήρωσε πως δεν το επισημαίνει στην αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία, «γιατί είναι ένα ευρωπαϊκό φαινόμενο».

«Όλα τα πολιτικά κόμματα που δεν είναι της ακροδεξιάς οφείλουν να σκεφτούν αν μια στρατηγική, που ο κόσμος ανησυχεί για παράδειγμα για το μεταναστευτικό, υιοθετούμε ένα μέρος της ατζέντας της ακροδεξιάς και πηγαίνουν όλοι ένα βήμα δεξιά- αν είναι μια λειτουργική, αποτελεσματική πολιτική. Πολύ φοβάμαι ότι είναι μια καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας αλλά ο τρόπος που διαχειρίστηκε διάφορα εθνικά ζητήματα, έπαιξε μια μια ατζέντα και άρα έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι όλοι, και το ΠΑΣΟΚ, και εμείς και η Νέα Δημοκρατία πρέπει να σκεφτούμε», σημείωσε.

Στο σχόλιο δε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ διακυβέρνησε με τον Πάνο Καμμένο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε: «Εγώ ξέρω πως όταν κυβερνήσαμε με τον Καμμένο, στο τέλος της θητείας μας, η Χρυσή Αυγή δεν μπήκε στη Βουλή. Δεν υπήρχε ακροδεξιά».

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε λόγο για «πολύ μεγάλη ήττα» της Κουμουνδούρου. «Θεωρώ ότι η μεγάλη ήττα ήταν στις πρώτες εκλογές, γι' αυτό ρώτησα και για τη συμμετοχή. Αυτό δεν το κάνει πιο καλό για εμάς, αλλά θεωρώ ότι η μεγάλη ήττα στις πρώτες εκλογές και ήταν δύσκολο μετά να κάνεις ο,τιδήποτε», ανέφερε.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται πολύ μεγάλος αναστοχασμός. «Είμαστε δημοκρατικό κόμμα, έχουμε συλλογικές διαδικασίες, θα το συζητήσουμε αυτό αλλά συγχρόνως το αποτέλεσμα δείχνει ότι είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση και έχουμε ένα μεγάλο χρέος, μια μεγάλη ευθύνη να εκπροσωπήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που μας ψήφισαν και που εμείς κρίνουμε ότι θα συνεχίσουν να υποφέρουν με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές», είπε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα αλλαγής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε: «Νομίζω πως ακριβώς επειδή είμαστε δημοκρατικό και συλλογικό κόμμα, είμαι σίγουρος πως ο Αλέξης θα θέλει να το σκεφτεί, να αναστοχαστεί και ο ίδιος, θα συζητήσει με τους συνεργάτες, με πολιτικά στελέχη. Δεν νομίζω ότι είναι η ώρα γι' αυτό, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι είμαστε δημοκρατικό κόμμα». 

Όσο για την συμβουλή που θα δώσει στον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε πως «θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω τι θα τον συμβούλευα».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν αποκλείονται νέες διασπάσεις στα κόμματα»

LiFO politics / «Δεν αποκλείονται νέες διασπάσεις στα κόμματα»

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της OpinionPoll Ζαχαρίας Ζούπης συζητά με τη Βασιλική Σιούτη τα μηνύματα των Ευρωεκλογών και εξηγεί πως αν τα κόμματα δεν τα λάβουν σοβαρά υπόψιν, θα τα βρουν μπροστά τους ως γενικευμένη κρίση πολιτικής εκπροσώπησης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ