Τόσκας: Δεν είμαι βιδωμένος στην καρέκλα - Σκουρλέτης: Νέος σχεδιασμός για την πολιτική προστασία

Τόσκας: Δεν είμαι βιδωμένος στην καρέκλα - Σκουρλέτης: Νέος σχεδιασμός για την πολιτική προστασία Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Τις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παρέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, το πρωί του Σαββάτου, από τον παραιτηθέντα Νίκο Τόσκα.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Τόσκας έκανε έναν απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο, και τόνισε ότι για λόγους συνείδησης είχε θέσει από την πρώτη στιγμή την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.

«Η χώρα βίωσε ανείπωτη τραγωδία», τόνισε, προσθέτοντας ότι «οφείλουμε να τους θυμόμαστε γιατί μόνο έτσι η πολιτική συγγνώμη θα έχει αντίκρυσμα».

«Δεν είμαι βιδωμένος στην καρέκλα. [...] Υπηρέτησα επί 35 χρόνια την πατρίδα. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε πρόκειται να γίνω», συμπλήρωσε και δήλωσε «στρατιώτης που έδινα μάχες» με γνώμονα τον άνθρωπο.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι αναλαμβάνει σε μία δύσκολη στιγμή και δήλωσε ότι προτεραιότητα είναι για την κυβέρνηση να ανακουφίσει όσο είναι δυνατόν, αυτούς που αντιμετώπισαν τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς, αλλά ταυτόχρονα να πάει σε βάθος για τις αιτίες αυτής της ανείπωτης τραγωδίας.

«Θεωρούμε απαραίτητο ότι πρέπει οι νόμοι και οι κανόνες, να εφαρμόζονται και όχι απλά να ψηφίζονται. Είναι σαφές ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό ο συνδυασμός του οικιστικού λαβύρινθου της συγκεκριμένης περιοχής έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, σε συνδυασμό με τα ακραία καιρικά φαινόμενα», επισήμανε.

«Τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον νέο εθνικό σχεδιασμό για την πολιτική προστασία. Τα δύο μέτωπα, του περιορισμού της άναρχης δόμησης και του επανασχεδιασμού της πολιτικής προστασίας, πρέπει να συνοδευτούν και με μία σε βάθος αποτίμηση και της όλης επιχείρησης που υπήρξε τις τελευταίες ημέρες», πρόσθεσε.

Τέλος, έπλεξε το εγκώμιο του Νίκου Τόσκα για την υπουργική θητεία του, λέγοντας ότι είναι άδικο να κριθεί μόνο από τις τελευταίες ημέρες.

 
Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, απλώς μετεπήδησε από το Πασοκ στον Σύριζα, εντός Σύριζα στην κίνηση απραξίας Κοτζιά "Πράττω" και...βλέπουμε.