ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

"Τώρα θα φανεί αν υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ή κοιτάζει ο καθένας τα σύνορά του"

"Τώρα θα φανεί αν υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ή κοιτάζει ο καθένας τα σύνορά του" Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
4

Από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου και λίγο πριν να ξεκινήσει η ευρεία μεσημεριανή σύσκεψη για το μεταναστευτικό, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως το "πρόβλημα δεν είναι ελληνικό", σημειώνοντας πως "η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης οπου οι ροές παίρνουν τεράστιες διαστάσεις".

"Οι ροές υπερβαίνουν τις δυνατότητες της κρατικής υποδομής, και αν αυτό δεν αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι δυνατότητες να αντιμετωπιστεί είναι εξαιρετικά δύσκολες. Εμείς θέλουμε και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να τους αντιμετωπίσουμε ως ανθρώπους από το υστέρημα των δυνατοτήτων μας αλλά πρέπει να υπάρξει άμεση ανταπόκριση από την Ε.Ε.", είπε ο Πρωθυπουργός.


Τόνισε δε ότι στο θέμα αυτό θα φανεί εάν η αλληλεγγύη είναι ευχολόγια και εξαντλείται στον δανεισμό με δυσμενείς όρους ή έχει πραγματική βάση. "Θα φανεί πόσο υπάρχει η προοπτική για μια Ευρώπη αλληλεγγύης ή αν ο καθένας θα κοιτάει τα σύνορά του", σχολίασε ο κ. Τσίπρας.

4

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Για το γεγονός ότι του προσφέρονται ευρωπαϊκά κονδύλια για την στήριξη των προσφύγων και δεν έχει συσταθεί ακόμα η αρμόδια αρχή για την απορρόφηση και την διαχείρισή τους κουβέντα, ε; Όσο για τη κυρία Τασία, λειτουργεί και συμπεριφέρεται μονίμως σαν να την έχει χτυπήσει αστροπελέκι.