Την παραίτηση Τόσκα ζητάει ο Καμίνης

Την παραίτηση Τόσκα ζητάει ο Καμίνης Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
3

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι είναι δυσεξήγητη η στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τη μεγάλη επιχειρησιακή ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Υπάρχει κενό ασφαλείας στην Αθήνα. Βλέπουμε να καίγονται περίπτερα και χθες το βράδυ τρία τρόλει. Ο Δήμος και οι κάτοικοι προσπαθούν να κρατήσουν την πόλη όρθια. Όμως το πρόβλημα είναι πολιτικό. Ο κ. Τόσκας πρέπει να παραιτηθεί. Ζητώ την αντικατάστασή του», είπε ο κ. Καμίνης διερμηνεύοντας, όπως ανέφερε, τις επιθυμίες των πολιτών να αλλάξει η πολιτική ασφάλειας.

Την παραίτηση Τόσκα ζητάει ο Καμίνης Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC

Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για πολύ σοβαρά προβλήματα που έχει το κέντρο της Αθήνας. «Συνεχώς υποβαθμίζεται και προκύπτουν θύλακες παραβατικότητας και άβατο σε ορισμένες περιοχές του», επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η ίδια πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή στη παραβατικότητα. «Είναι ευθύνη συνολικά της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα», τόνισε η κ. Γεννηματά, δηλώνοντας ότι υποστηρίζει τις ενέργειες του δημάρχου Αθηναίων, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλίες στη Βουλή.

Ερώτηση στη Βουλή από το Ποτάμι

 

Ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, με αφορμή τα συνεχή φαινόμενα εγκληματικότητας και παραβατικότητας που μαίνονται στην Αττική και σε άλλες περιοχές -με αποκορύφωμα τη χθεσινή πυρπόληση τρόλεϊ μπροστά από το Πολυτεχνείο- έκανε από το περιστύλιο της Βουλής την ακόλουθη δήλωση:

«Στα τελευταία φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας που ζούμε τον τελευταίο καιρό ήρθε να προστεθεί η πυρπόληση τριών τρόλεϊ στο κέντρο της Αθήνας από τους γνωστούς αγνώστους. Η απάθεια και η ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι στους μπουρλοτιέρηδες των Εξαρχείων, δημιουργεί πολλά ερωτήματα και για αυτό καταθέσαμε σχετική Ερώτηση στη Βουλή».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ