Time: Ο Δήμαρχος της Αθήνας είναι μια νηφάλια φωνή.

Time: Ο Δήμαρχος της Αθήνας είναι μια νηφάλια φωνή. Facebook Twitter
1

Άρθρο του περιοδικού Time σκιαγραφεί το προφίλ του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη ως μιας νηφάλιας, σοβαρής φωνήςήστο μάτι του κυκλώνα της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Ο συντάκτης του Time χαρακτηρίζει τον Δήμο Αθηναίων ως μικρόκοσμο της Ελλάδας. Στο δημοτικό συμβούλιο του πρωτοεμφανιζόμενου στην πολιτική Γιώργου Καμίνη βρίσκεις εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής μέχρι Μαρξικούς σχηματισμούς. Έχει δυσαρεστήσει και την Αριστερά και τη Δεξιά: η στάση του στις καταλήψεις ιστορικών κτηρίων και στις μικρές διαδηλώσεις (με λιγότερο από 200 άτομα) έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Αριστερά, ενώ και η άκρα Δεξιά του έχει επιτεθεί (ακόμα και σωματικά) σε περιπτώσεις όπως η απαγόρευση της διανομής προϊόντων μόνο σε έλληνες στο Σύνταγμα το Πάσχα που μας πέρασε. "Για μένα, το γεγονός ότι δέχομαι επιθέσεις και από τα δύο άκρα είναι απόδειξη του γεγονότος ότι κάτι κάνω σωστά", δηλώνει ο ίδιος.

Ο Καμίνης έχει πετύχει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό του Δήμου και τις δύο χρονιές του ως Δήμαρχος, χωρίς να κόψει σημαντικές κοινωνικές υπηρεσίες τη στιγμή που λόγω της κρίσης οι άνθρωποι που τις χρειάζονται έχουν αυξηθεί. Μείωσε δραματικά το μπάτζετ του δημοτικού ραδιοσταθμού (Αθήνα 9,84) κερδίζοντας νέους εχθρούς στα ΜΜΕ, αλλά δυο χρόνια μετά ο σταθμός λειτουργεί με το 1/3 του προηγούμενου κόστους και η ακροαματικότητα έχει αυξηθεί.

Στα δύο χρόνια της θητείας του Καμίνη το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου έχει μειωθεί από 12.000 σε 8.700. "Έχει καταλάβει κανείς τη διαφορά;", ρωτάει ο ίδιος. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΠΕΘΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολιτική / Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την κορυφαία βυζαντινολόγο και ακαδημαϊκό

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών   - «Με δίδαξε τη σημασία του έργου και του αποτελέσματος. Ώστε το “αν” να γίνεται “να”, όπως μου έλεγε η ίδια», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
THE LIFO TEAM
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 200 ΒΕΛΓΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

Πολιτική / Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Όσα φανέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ανοιχτός σε διάλογο με τις ελληνικές Αρχές δηλώνει ο Βέλγος συλλέκτης
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
> Στα δύο χρόνια της θητείας του Καμίνη το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου έχει μειωθεί από 12.000 σε 8.700. "Έχει καταλάβει κανείς τη διαφορά;", ρωτάει ο ίδιος.Μα δεν θέλουμε κάποιον που να κάνει τη δουλειά με τα ¾ των υπαλλήλων. Θέλουμε κάποιον που να διορίσει τον ανιψιό μου.