Θεοχαρόπουλος: «Εξοργιστική η απόφαση για την αποφυλάκιση του Κορκονέα»

Θεοχαρόπουλος: «Εξοργιστική η απόφαση για την αποφυλάκιση του Κορκονέα» Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
5

«Εξοργιστική» χαρακτήρισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος την «απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση του δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».

«Και επειδή και οι κρίνοντες κρίνονται είναι αδιανόητη η μετατροπή της ισόβιας ποινής σε 13 χρόνια που οδήγησε στην άμεση αποφυλάκιση στα 11 χρόνια» σημείωσε ο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στα κοινωνικά μέσα. Πρόσθεσε, δε, ότι «Η απόφαση αποτελεί γροθιά στο στομάχι για την ελληνική κοινωνία».

«Όσον αφορά στις δικαιολογίες της ΝΔ περί ευθύνης του νέου ποινικού κώδικα πρόκειται για αστειότητες και για προσπάθεια αποφυγής της γενικής κατακραυγής, προσπάθεια που θα πέσει όμως στο κενό. Γιατί το ελαφρυντικό βάσει του οποίου αποφυλακίσθηκε υπήρχε και στον προϋπάρχοντα ποινικό κώδικα με προβλεπόμενες και πάλι ποινές από 10 έως 20 έτη, απλώς δεν αναγνωριζόταν στις περισσότερες περιπτώσεις στα δικαστήρια», πρόσθεσε.

«Εξάλλου ο Κορκονέας ως αστυνομικός πώς δεν θα μπορούσε να έχει πρότερο έντιμο και σύννομο βίο, αντίθετα με τον Αλέξανδρο που ο δολοφόνος Κορκονέας φρόντισε να του διακόψει τον βίο στα 15 χρόνια! Θλίψη...», κατέληξε ο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
«Γιατί το ελαφρυντικό βάσει του οποίου αποφυλακίσθηκε υπήρχε και στον προϋπάρχοντα ποινικό κώδικα με προβλεπόμενες και πάλι ποινές από 10 έως 20 έτη, απλώς δεν αναγνωριζόταν στις περισσότερες περιπτώσεις στα δικαστήρια»Μόνος του ομολογεί ότι με τον προηγούμενο κώδικα οι ανώτατες ποινές ήταν υψηλότερες (μέχρι 20 χρόνια) ενώ το ελαφρυντικό, παρότι υπαρκτό, ήταν έτσι ορισμένο ώστε «απλώς δεν αναγνωριζόταν στις περισσότερες περιπτώσεις στα δικαστήρια». Όπως όμως εξήγησε και ο Λυκουρέζος, με το νόμο που ψήφισε και ο Θεοχαρόπουλος, η αναγνώριση του ελαφρυντικού γίνεται ευκολότερη. Φωνάζει ο κλέφτης...
Σωστά το έθεσες... Απλώς για να γίνει λίγο πιο σαφές για το ζήτημα του ελαφρυντικού, με απλούστερα λόγια.Πριν τον νέο Ποινικό Κώδικα για να πάρεις το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, κατά κανόνα, χρειαζόταν να αποδείξεις, όχι απλώς ότι δεν είχες κάνει προηγουμένως κάποιο έγκλημα, αλλά ότι είχες θετική δράση στην κοινωνία.... αγαθοεργίες, κοινωνική προσφορά κλπ.... Δηλαδή θετικές πράξεις και όχι απλά μη παραβατική δραστηριότητα.Πλέον, για τη αναγνώριση του πρότερου "σύννομου βίου" αρκεί να αποδείξεις ότι δεν είχες μέχρι τώρα σοβαρή παραβατική δραστηριότητα... Καθαρό ποινικό μητρώο αρκεί, ή ακόμα και λερωμένο ποινικό μητρώο με αδικήματα μικρής ηθικής απαξίας (λ.χ. πολεοδομική παράβαση στο ποινικό σου μητρώο δεν πρόκειται να σου στερήσει το ελαφρυντικό).Για να είμαστε δίκαιοι, η αναγνώριση του πρότερου σύννομου βίου (νέος ποινικός κώδικας) σε σχέση με τον πρότερο έντιμο βίο (παλιός ποινικός κώδικας) δεν είναι πραγματικά άδικη... ο μέσος έντιμος άνθρωπος δεν μπορεί να αποδείξει θετικές πράξεις κοινωνικής προσφοράς εύκολα.... Μπορεί να είσαι ένας απόλυτα έντιμος, ηθικός, σωστός άνθρωπος, που να βοηθάς τον συνάνθρωπο όποτε και όσο μπορείς, αλλά δεν θα έχεις κάποιο αποδεικτικό στοιχείο να προσάγεις σε ένα δικαστήριο για να το αποδείξεις.Το πρόβλημα δεν είναι από μόνο του ο τρόπος αναγνώρισης του ελαφρυντικού... είναι ο συνδυασμός των υπερβολικά επιεικών διατάξεων που μπορούν να εκμεταλλευθούν ακόμα και αληθινά στυγνοί εγκληματίες για να πέσουν στα μαλακά.... Γι' αυτό δεν έπρεπε να δείξουν βιασύνη στην εφαρμογή του νόμου.Αλλά βλέπεις γνώριζαν ότι εάν, δεν τον φήφιζαν ώστε να εφαρμοστεί πριν τις εκλογές, δεν θα εφαρμόζονταν ποτέ όπως ήθελαν. Εξ ου και η βιασύνη, εξ ου και τα αποτελέσματα
"Όσον αφορά στις δικαιολογίες της ΝΔ περί ευθύνης του νέου ποινικού κώδικα πρόκειται για αστειότητες..." Από πού κι ως πού η ΝΔ χρειάζεται να δικαιολογεί τις αποφάσεις της δικαιοσύνης;
Από τότε που η αριστερά θεωρεί ότι δικαιοσύνη και εκτελεστική εξουσία πρέπει να είναι ένα, γιατί "αν δεν βάλουμε κάποιον φυλακή σύντομα, δεν πρόκειται να αποκτήσουμε πραγματική εξουσία" - Πολάκης, "Λόγια Μεγάλων Ανδρών"