Θεοδωράκης για Χατζησάββα: Ντροπή μας αυτές οι εκκρεμότητες

Θεοδωράκης για Χατζησάββα: Ντροπή μας αυτές οι εκκρεμότητες Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
4

Με ένα προσωπικό μήνυμα στη σελίδα του Ποταμιού στο Facebook εκφράζει ο Σταύρος Θεοδωράκης την άποψή του για το ζήτημα που έθεσε σχετικά με την αντιμετώπιση των ομόφυλων ζευγαριών ο σύντροφος του Μηνά Χατζησάββα.

 Στο κείμενο με τίτλο «Για έναν ευγενή» ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρεται στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και σημειώνει ότι «είναι ντροπή μας αυτές οι "εκκρεμότητες"».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του επικεφαλής του Ποταμιού:

«Ο Μηνάς Χατζησάββας ήταν ομοφυλόφιλος. Και ήθελε όταν πεθάνει να τον κάψουν.

Πέθανε. Και ο σύντροφός του –εδώ και 25 χρόνια– Κώστας Φαλελάκης πρέπει τώρα να πείσει και το τελευταίο όργανο της ελληνικής πολιτείας ότι αυτός αντιπροσωπεύει τη θέληση του Μηνά. Θα πληρώσει βέβαια και φόρο για την κοινή τους περιουσία γιατί δεν είναι αυτοδίκαια κληρονόμος του. Και για να καεί η σορός του Μηνά πρέπει να «πάνε» στη Βουλγαρία. Να γίνει τέφρα και να σκορπισθεί στη θάλασσα (κάπου ανοιχτά των Πολιτικών της Εύβοιας έμαθα ότι ήθελε ο Μηνάς).

Γιατί τα γράφω όλα τόσο ψυχρά; Γιατί θέλω να πω χωρίς φτιασιδώματα ότι είναι ντροπή μας αυτές οι «εκκρεμότητες». Τα δικαιώματα των ανθρώπων δεν είναι μόνο για τα χαρτιά και τα συνθήματα. Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Υ.Γ.: Τα γράφω ψυχρά και για έναν ακόμη λόγο. Στην πολιτική κηδεία του Μηνά, στο πρώτο νεκροταφείο, ήταν τόση η αρμονία που δεν τολμώ να προσθέσω ένα κόκκο συναισθήματος. Οι ιστορίες του Κώστα, οι στίχοι της Δημουλά, η φωνή του Κοτανίδη, οι μουσικές της Nina Simone, τα μηνύματα της οικογένειάς του, τα λιτά χειροκροτήματα, τα λευκά άνθη συντέλεσαν σε μια ζηλευτή παράσταση. Του οφείλουμε πολλά του Μηνά Χατζησάββα. Μας έμαθε και πως αλλιώς μπορούμε να αποχαιρετάμε τους νεκρούς μας. Γιατί, μην έχετε αμφιβολία, την παράσταση αυτός την υπαγόρευσε. Με την ευγένεια, το πνεύμα και την αντισυμβατικότητα της ζωής του».

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM