Τελικά η αστυνομία είναι που υποφέρει στις διαδηλώσεις;

Τελικά η αστυνομία είναι που υποφέρει στις διαδηλώσεις; Facebook Twitter
0

Ο κύριος Λευτέρης Οικονόμου, αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας “ξεδίπλωσε” σήμερα τις απόψεις του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής για ό,τι συμβαίνει στους δρόμους, τις δύσκολες ημέρες του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου. Ο κύριος Οικονόμου μίλησε στην αρχή γενικότερα για την “καθημερινότητα” των ληστειών με Καλάσνικοφ και εξέφρασε την αγωνία του για τον τρόπο που εξελίσσεται η βία στη χώρα μας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην “ηλεκτρονική βία” με ψυχολογικούς εκβιασμούς μέσω blogs και πέρασε σε όσα συμβαίνουν στις διαδηλώσεις, όπου όπως είπε “ η άλλη πλευρά επιδιώκει να υπάρξει νεκρός αυτή την περίοδο”.

Για την Αρχηγό της Αστυνομίας, που δεν βρήκε όμως λέξη να πει για τον άκρως βίαιο τρόπο που έδρασαν οι δυνάμεις καταστολής στις διαδηλώσεις μπροστά στο κοινοβούλιο (που βεβαίως ακολουθούν εντολές), “δημιουργείται μια φασίζουσα ακροδεξιά προσέγγιση βίας που πολλές φορές δρα μαζί με τους αναρχικούς.”

Τελικά η αστυνομία είναι που υποφέρει στις διαδηλώσεις; Facebook Twitter

Αυτή η προσέγγιση κατά τον κύριο Οικονόμου, “δρα σε συγκεκριμένους χώρους όπου υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί είδαμε όμως και μια περίεργη σύμπλευση, ακροδεξιοί και αναρχικοί να ανέχονται η μια την άλλη και να βάλουν κατά αστυνομικών". Εδώ, ίσως ο αρχηγός να εννοεί την συνύπαρξη στην πλατεία “αγανακτισμένων”, ακροαριστερών και ακροδεξιών.

Όπως είπε στην επιτροπή, στα επεισόδια του Μεσοπρόθεσμου έπεσαν πάνω από 20 τόνοι πέτρες και μάρμαρα, ενώ διαδηλωτές έριχναν στους αστυνομικούς αμπούλες με χρώματα, καυστικά οξέα και μπουκάλια με ούρα. “Τα ούρα-είπε-μας τα έριχναν μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη”.

Τελικά η αστυνομία είναι που υποφέρει στις διαδηλώσεις; Facebook Twitter

«Η ελληνική κοινωνία-τόνισε ο κύριος Οικονόμου- θεωρεί τη μολότοφ παιδικό άθλημα, όμως δεν είναι έτσι γιατί πια η μολότοφ από εμπρηστική γίνεται εκρηκτική». Όπως είπε ο Αρχηγός, μέσα στη μολότοφ “βάζουν πλέον ρινίσματα σιδήρου ή χρησιμοποιούν βεγγαλικά με ισχυρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης ή παχύρρευστα υγρά για να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά στους αστυνομικούς”.

Αναφέρθηκε ακόμη σε διαδηλωτές που βγαίνουν στους δρόμους με βαριοπούλες, με αμπούλες χρωμάτων, με καυστικά οξέα, ακόμη μαι με τόξα ενώ προμηθεύονται και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM