Τασούλας για Πολάκη στη Βουλή: Αηδιαστική και απαράδεκτη συμπεριφορά

Τασούλας για Πολάκη στη Βουλή: Αηδιαστική και απαράδεκτη συμπεριφορά Facebook Twitter
0

Βυθίζει την εικόνα μας προς τον βούρκο, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, μιλώντας στη Βουλή για το επεισόδιο εξύβρισης από τον Παύλο Πολάκη κατά εργαζόμενης.

Ο Κώστας Τασούλας ανακοίνωσε τη βαρύτερη των ποινών που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, γεγονός που σημαίνει περικοπή του μισού μισθού του Παύλου Πολάκη. 

Ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι, που με αναγκάζουν να αισθάνομαι τέτοια ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό όπως εκπροσωπείται από πρόσωπα όπως ο Παύλος Πολάκης, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε χαρακτηρίζοντάς τον «ζήτουλα προσοχής μέσω ύβρεων και προπηλακισμών», που προσβάλλει τις ιδιότητες όλων μας.

Μετά από πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε αμέσως μετά ο Σωκράτης Φάμελλος.

Αναλυτικά, μομφή προς το πρόσωπό του και περικοπή του μισού του μισθού, περιλαμβάνει η ποινή του Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Ο κ. Τασούλας, εξήντλησε την βαρύτητα του Κανονισμού της Βουλής στο πρόσωπο του κ. Πολάκη, αφού αποφάνθηκε ότι υπάρχει σαφής παραβίαση του άρθρου 77 του Κανονισμού για "απρεπή συμπεριφορά με λόγια και με έργα". Ο πρόεδρος της Βουλής, τόνισε ότι η χειρότερη μορφή απρεπούς συμπεριφοράς σηκώνει την απόδοση μομφής εκ μέρους του Προέδρου, και η πιο επαχθής συνέπεια αυτής, σημαίνει την περικοπή του μισού μισθού του. Προειδοποίησε ότι αν βουλευτής συνεχίσει αυτή την συμπεριφορά θα υφίσταται συνεχώς τον πέλεκυ των συνεπειών της περικοπής του μισθού του, που ξεκινάει τώρα και είναι το πρώτο μέτρο. "Θα έχουμε και επαχθέστερα" είπε ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος ζήτησε την έγκριση του Σώματος για να επιβληθεί η ποινή στον Παύλο Πολάκη τονίζοντας: "Είμαι βέβαιος ότι η συμπεριφορά δεν εκφράζει κανέναν, παρά μόνον τον θλιβερό κ. Πολάκη, με τον οποίο αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά κι αν συνεχίσει, ακόμη πιο σοβαρά για τον ίδιον".  
 
"Αν συνεχίσει με αυτή τη συμπεριφορά, με διαδοχικές αποφάσεις μας θα βοηθήσει πολύ με αυτή του τη χυδαιότητα τα οικονομικά της χώρας. Δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μας να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές επειδή φοβόμαστε μήπως μας βρίσει ο κ. Πολάκης" είπε ο κ. Τασούλας.

Καταλαμβάνοντας την έδρα, ο πρόεδρος της Βουλής, μίλησε για "απαράδεκτη συμπεριφορά" συναδέλφου έναντι εργαζομένης, έναντι γυναίκας η οποία έκανε τη δουλειά της σε επιτροπή της Βουλής, η οποία δέχθηκε έναν καταιγισμό ονειδιστικής και υβριστικής συμπεριφοράς από τον Παύλο Πολάκη και αναγκάστηκε να ακούσει σε ύφος αποτρόπαιο και προσβλητικό.

Περιέγραψε δε, τα όσα διεμήφθησαν στην επιτροπή της Βουλής και τα όσα απηύθυνε ο Παύλος Πολάκης προς την συνεργάτη του υπουργού Υγείας, 'Αδωνι Γεωργιάδη: "Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε εσάς το λέω. Ναι σε σας το λέω. Έχετε ένα μόνιμο στρίψιμο του στόματός σας" και διάφορες τέτοιες ερμηνείες της φυσιογνωμίας της, οι οποίες απάδουν της οποιασδήποτε συμπεριφορές.

"Ειλικρινά πιστέψτε με, όση φιλοδοξία και να περιέχει το να είναι κανείς πρόεδρος της Βουλής, τέτοιες ώρες ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδέλφους, που με αναγκάζουν να αισθάνομαι τέτοια ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό όπως εκπροσωπείται από πρόσωπα όπως ο κ. Πολάκης, ο οποίος κατ' επανάληψη έχει εκθέσει την ιδιότητά του, έχει εκθέσει τους ψηφοφόρους του, έχει εκθέσει την παράταξή του και δεν θα επιτρέψω από δω και πέρα, σε αυτόν τον ζήτουλα, τον χυδαίο ζήτουλα προσοχής, μέσω ύβρεων και προπηλακισμών να προσβάλλει τις ιδιότητες όλων μας" είπε ο κ. Τασούλας και συνέχισε: "Όλοι κάνουμε λάθη. Όλοι παραφερόμαστε, αλλά αυτή η κατ' επανάληψη υβριστική, ταπεινωτική, για τρίτους, συμπεριφορά, η οποία μάλιστα περιβάλλεται από το κόρδωμα ότι τάχα αυτό συνιστά μια συμπεριφορά ανδροπρεπή και συντριπτική για τα επιχειρήματα των άλλων, παύει να γίνεται ανεκτή. Είναι ανυπόφορο".

 "Χθες μιλήσαμε για τα 50 χρόνια της Δημοκρατίας, είπαμε ότι έχουμε βελτιώσει τον κοινοβουλευτισμό και δεν θα επιτρέψω σε οποιονδήποτε κύριο Πολάκη να βυθίζει την εικόνα μας συνεχώς προς τον βούρκο του. Αν έχει επιλέξει αυτόν τον βούρκο, ας τον χαρεί μόνος του. Ο Κανονισμός της Βουλής, δεν έχει γίνει γίνει για τύπους σαν τον κ. Πολάκη, έχει γίνει για ανθρώπους που στιγμιαία και επ' ευκαιρία παραφέρονται και τυγχάνουν μιας αποδοκιμασίας" κατέληξε στην παρέμβασή του ο κ. Τασούλας.

 
 
 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM