Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας Facebook Twitter
0

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. 

Ο πρωθυπουργός, συζητά μέσω τηλεδιάσκεψης, τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών, με τη συμμετοχή της ηγεσίας των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας. 

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι»

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε και στην «Καθημερινή της Κυριακής», πρωθυπουργός διεμήνυσε πως «όλοι αναλαμβάνουν» τις συνέπειες: «Δεν μπορώ να καταστήσω τον εμβολιασμό υποχρεωτικό. Αλλά όλοι αναλαμβάνουν πια τις συνέπειές τους. Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένη», σχολίασε, επισημαίνοντας πως, αντίθετα με προηγούμενες φάσεις της πανδημίας, όταν είχαν επιβληθεί μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, πλέον υπάρχει η λύση των εμβολίων. 

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως όταν η κυβέρνηση πήρε τα μέτρα οριζόντιου περιορισμού δεν είχαν κυκλοφορήσει τα εμβόλια. «Μην το ξεχνάμε αυτό. Αυτή τη στιγμή έχουμε εμβόλια. Έχουμε την απάντηση. Και έχουμε κάποιους ανθρώπους οι οποίοι επιλέγουν συνειδητά να μην προστατευθούν οι ίδιοι, να μην προστατεύσουν τους οικείους τους και μέσα από τη συμπεριφορά τους να εγκυμονεί πάντα ο κίνδυνος ενός νέου κύματος», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στα στοιχεία για τους μήνες, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, σχετικά την ηλικιακή κατηγορία 60 με 80, ο πρωθυπουργός είπε πως σε αυτό το διάστημα έχασαν τη ζωή τους 2.245 πολίτες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας. Από αυτούς, εμβολιασμένοι ήταν μόλις 22. «Οι 2.223 ήταν ανεμβολίαστοι. Ήταν δηλαδή συμπολίτες μας οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί, είχαν την δυνατότητα αυτή, και δεν το έπραξαν».

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τη λειτουργία της ψυχαγωγίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για τον «μέσο δρόμο», εξηγώντας ότι θα υπάρχουν «περισσότερες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους, αλλά θα υπάρχει η δυνατότητα και για τους ανεμβολίαστους, εφόσον το κατάστημα το επιθυμεί, να τους εξυπηρετεί, αλλά με χαμηλότερες πληρότητες».

Σχετικά με το Freedom Pass, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως αποφασίστηκε να χορηγηθεί στους εμβολιασμένους νέους 18 έως 25 ετών καθώς από τα χρήματα τα οποία δαπανήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας «ουσιαστικά η νεολαία δεν είχε κανένα όφελος», ενώ παράλληλα εξήγησε ότι αυτή η δράση θα τονώσει κλάδους οι οποίοι έχουν χτυπηθεί πολύ από την πανδημία και θα προστατεύσει ταξιδιωτικούς προορισμούς, όπως τα νησιά.

Στις 16:00 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ