Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τις νέες φρεγάτες- Θα εξεταστούν 6 προτάσεις

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τις νέες φρεγάτες- Θα εξεταστούν 6 προτάσεις Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έγινε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με τέσσερις νέες φρεγάτες.

 

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την αξιολόγηση των προτάσεων που έχουν υποβληθεί στο Πολεμικό Ναυτικό.

 

Στη σύσκεψη, όπως ανακοινώθηκε, έγινε δεκτή η εισήγηση να εξεταστούν οι δυνατότητες αξιολόγησης προμήθειας φρεγατών από την Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Ολλανδία.

 

Το Πολεμικό Ναυτικό, σύμφωνα με την «Καθημερινή», αξιολόγησε προτάσεις από τις: ΗΠΑ (HFF, όπως έχει μετονομαστεί η ελληνική εκδοχή των MMSC), Γαλλία (FDI), Ολλανδία (S 11515), Ηνωμένο Βασίλειο (Arrowhead 140), Ιταλία (FREMM/Bergamini), Ισπανία (F-110) και Γερμανία (Α300). Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έμεινε εκτός η ισπανική πρόταση.

 

Στη σύσκεψη υπό τον κ. Μητσοτάκη έλαβαν μέρος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο γ.γ. του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου, ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Αριστείδης Αλεξόπουλος, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Θάνος Ντόκος και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ