LIVE!

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να εξηγήσει ποια μέτρα θα λάβει η ΕΕ απέναντι στην Τουρκία

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να εξηγήσει ποια μέτρα θα λάβει η ΕΕ απέναντι στην Τουρκία Facebook Twitter
0

Ανακοίνωση για τη «νέα παράνομη τουρκική Navtex» εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ που καλεί τον πρωθυπουργό να εξηγήσει «ποια μέτρα θα λάβει η ΕΕ απέναντι στην Τουρκία».

Το Oruc Reis απέπλευσε σήμερα από το λιμάνι της Αττάλειας με κατεύθυνση δεσμευμένη περιοχή σε απόσταση 6,5 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο, με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να κάνει λόγο για «μείζονα κλιμάκωση και ευθεία απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας». 

Να σημειωθεί πως νέα τουρκική πρόκληση έρχεται λίγες ώρες πριν από το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο, όπου Ελλάδα και Κύπρος θα θέσουν και το θέμα των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στα Βαρώσια.

«Ο κ. Μητσοτάκης, που πανηγύριζε για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που δήθεν "έδωσε το μήνυμα στην Τουρκία ότι η συμπεριφορά της δεν θα γίνει ανεκτή" και κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή ανέδειξε την απόλυτη αποτυχία του να κατοχυρώσει οποιοδήποτε μηχανισμό κυρώσεων ή έστω τη λίστα Μπορέλ, οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ποια μέτρα θα λάβει η ΕΕ απέναντι στην Τουρκία τώρα που με νέα παράνομη Navtex ανακοινώνει έρευνες σε απόσταση μόλις 6,5 ν.μ. από το Καστελόριζο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του για τη 

Επιπλέον, τονίζει πως ο πρωθυπουργός «οφείλει επίσης να ενημερώσει τον ελληνικό λαό αν η περιοχή της Navtex αποτελεί ελληνική υφαλοκρηπίδα όπως αναφέρει σαφώς το ΥΠΕΞ ή "περιοχή στην οποία τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία διεκδικούν δικαιώματα", όπως ανέφερε στο άρθρο του στα διεθνή ΜΜΕ».

ΚΙΝΑΛ: «Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε εκβιασμούς και μονομερείς ενέργειες»

Ανακοίνωση με αφορμή την νέα τουρκική Navtex για έρευνες του Oruc Reis σε περιοχή νότια του Καστελόριζου εξέδωσε και το Κίνημα Αλλαγής. 

«Η Τουρκία εξακολουθεί να λειτουργεί ως ταραξίας στην περιοχή. Κλιμακώνει τις παράνομες ενέργειες σε βάρος της χώρας μας και της Κύπρου. Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την οποία ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε βαθιά ικανοποιημένος, όχι μόνο δεν την συνέτισε, αλλά την αποθράσυνε», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

«Η Ευρώπη και η Ελλάδα δεν μπορούν να αποδεχθούν εκβιασμούς και μονομερείς ενέργειες. Έτσι τορπιλίζεται ο διάλογος. Το μόνο που καταλαβαίνει η Τουρκία είναι οι κυρώσεις. Είναι ώρα να πάρει επιτέλους αποφάσεις για κυρώσεις η Ε.Ε. και η Ελληνική Κυβέρνηση να πιέσει σε αυτή την κατεύθυνση», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Πολιτική
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM