Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ για «γιουρούσι στο κράτος», έπειτα από δημοσίευμα της «Αυγής» για την πρόσληψη της συζύγου του Γιώργου Κουμουτσάκου στη Βουλή.

 

«Μετά το ρεκόρ μετακλητών εικοσαετίας, το γιουρούσι της ΝΔ στο κράτος συνεχίζεται με νέα επεισόδια», αναφέρει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση.

 

«Η Βουλή απέλυσε δικηγόρο, μητέρα δύο ανηλίκων που λάμβανε 800 ευρώ, για να προσλάβει τη σύζυγο του κ. Κουμουτσάκου ως παράλληλη απασχόληση με 1.750 ευρώ», συνεχίζει η ανακοίνωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγει:

 

«Μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης έβαζε και από τα παράθυρα τα ρουσφέτια του, αλλά έτσι που το πάνε δεν θα μείνουν ούτε τα παράθυρα στο Δημόσιο».

 

Κουμουτσάκος: Ψευδές και παραπλανητικό δημοσίευμα

 

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε ψευδές και παραπλανητικό το δημοσίευμα της εφημερίδας.



Σε ανάρτηση στα social media ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι με την πρώην σύζυγό του «έχουμε χωρίσει συναινετικά σχεδόν ένα χρόνο», ενώ σημείωσε ότι πρόκειται για εξαίρετη νομικό με άριστες σπουδές.

 

Ακόμη, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι έμαθε από το δημοσίευμα «το γεγονός παροχής νομικών υπηρεσιών και όχι πρόσληψής της».

 

 

Η απάντηση Τασούλα στον ΣΥΡΙΖΑ

 

Δήλωση για το θέμα αυτό έκανε και ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Καλό θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να μην εμπλέκει τη Βουλή στην κομματική αντιπαράθεση. Μία σύμβαση που έληξε και δεν ανανεώθηκε δεν είναι απόλυση και μία ετήσια σύμβαση παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών δεν είναι γιουρούσι», δήλωσε ο κ. Τασούλας.

 

Το δημοσίευμα της «Αυγής»



Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Αυγής», η σύζυγος του Γιώργου Κουμουτσάκου, Ρεγγίνα Καρρά, προσελήφθη με απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα στις 23 Απριλίου.

 

Η κ. Καρρά θα παρέχει ανεξάρτητες υπηρεσίες νομικού συμβούλου στο Τμήμα Νομικής Υποστήριξης της Βουλής για ένα χρόνο, έως τις 18 Απριλίου 2022, αναφέρει η εφημερίδα. Η αμοιβή της, σύμφωνα με την απόφαση του κ. Τασούλα που δημοσίευσε η «Αυγή» ορίστηκε στα 1.750 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ενώ μπορεί να συνεχίσει την εργασία της στο δικηγορικό γραφείο της.

 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι για να προσληφθεί η κ. Καρρά στη νομική υπηρεσία της Βουλής «απολύθηκε δικηγόρος η οποία αμειβόταν με μπλοκάκι και 800 ευρώ καθαρά τον μήνα», η οποία είναι μητέρα ανήλικων παιδιών. Η σύμβαση της συγκεκριμένης δικηγόρου έληξε στις 25 Μαρτίου και δεν ανανεώθηκε «παρά το ότι υπήρχε θετική εισήγηση του προϊσταμένου της», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr