ΣΥΡΙΖΑ για Ιντεάλ, Άστορ, Ίριδα: Αλαζονική αδιαφορία της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ για Ιντεάλ, Άστορ και Ίριδα: Αλαζονική αδιαφορία της κυβέρνησης για τους ιστορικούς κινηματογράφους Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ανακοίνωση όσον αφορά στο ζήτημα με τους ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας Ιντεάλ, Άστορ και Ίριδα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεσμεύεται για αποφασιστική στήριξή τους. 

 

«Κανείς δεν εμφανίζεται, ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού για να πάρουν μια αποφασιστική πρωτοβουλία σωτηρίας, όπως ζητά σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος» αναφέρει, αρχικά, το κόμμα.

«Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ότι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα βάλει τέλος στην αλαζονική αδιαφορία τόσο του κ. Μητσοτάκη, όσο και του επικίνδυνου για τον πολιτισμό διδύμου Μενδώνη - Γιατρομανωλάκη και θα στηρίξει αποφασιστικά τους ιστορικούς κινηματογράφους» δεσμεύεται.

Σημειώνεται πως οι αιθουσάρχες των Ιντεάλ και Άστορ είχαν τονίσει ότι είναι απαραίτητο να κριθεί διατηρητέα η χρήση τους, αποκλειστικά ως κινηματογράφου.

«Πρέπει να χαρακτηριστεί ως ιστορικά προστατευόμενη και δεσμευτική η χρήση κινηματογράφου των δυο αυτών αιθουσών» επεσήμαναν και σημείωσε πως εάν προστεθούν παράλληλες χρήσεις, όπως είχε προτείνει η κυβέρνηση, τότε ο εκάστοτε επενδυτές θα έχει το δικαίωμα να επιλέξει μία από αυτές, καταργώντας εκείνη του κινηματογράφου.  

 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ