ΣΥΡΙΖΑ για Ιντεάλ, Άστορ, Ίριδα: Αλαζονική αδιαφορία της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ για Ιντεάλ, Άστορ και Ίριδα: Αλαζονική αδιαφορία της κυβέρνησης για τους ιστορικούς κινηματογράφους Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ανακοίνωση όσον αφορά στο ζήτημα με τους ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας Ιντεάλ, Άστορ και Ίριδα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεσμεύεται για αποφασιστική στήριξή τους. 

 

«Κανείς δεν εμφανίζεται, ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού για να πάρουν μια αποφασιστική πρωτοβουλία σωτηρίας, όπως ζητά σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος» αναφέρει, αρχικά, το κόμμα.

«Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ότι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα βάλει τέλος στην αλαζονική αδιαφορία τόσο του κ. Μητσοτάκη, όσο και του επικίνδυνου για τον πολιτισμό διδύμου Μενδώνη - Γιατρομανωλάκη και θα στηρίξει αποφασιστικά τους ιστορικούς κινηματογράφους» δεσμεύεται.

Σημειώνεται πως οι αιθουσάρχες των Ιντεάλ και Άστορ είχαν τονίσει ότι είναι απαραίτητο να κριθεί διατηρητέα η χρήση τους, αποκλειστικά ως κινηματογράφου.

«Πρέπει να χαρακτηριστεί ως ιστορικά προστατευόμενη και δεσμευτική η χρήση κινηματογράφου των δυο αυτών αιθουσών» επεσήμαναν και σημείωσε πως εάν προστεθούν παράλληλες χρήσεις, όπως είχε προτείνει η κυβέρνηση, τότε ο εκάστοτε επενδυτές θα έχει το δικαίωμα να επιλέξει μία από αυτές, καταργώντας εκείνη του κινηματογράφου.  

 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ