ΣΥΡΙΖΑ για Ηλιούπολη: Γιατί δεν δίνουν φωτογραφία του αστυνομικού για να αναγνωριστεί από θύματα trafficking;

ΣΥΡΙΖΑ για Ηλιούπολη: Γιατί δεν δίνουν φωτογραφία του αστυνομικού για να αναγνωριστεί και από άλλα θύματα trafficking; Facebook Twitter
eurokinissi
0

Τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του αστυνομικού που εξέδιδε 18χρονη στην Ηλιούπολη ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, αφήνοντας αιχμές για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Οι καταγγελίες της συνηγόρου της 18χρονης από την Ηλιούπολη για κύκλωμα trafficking πίσω από τον εν ενεργεία αστυνομικό που την κακοποιούσε και την εξέδιδε εκθέτουν ακόμα περισσότερο την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη», υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που αντί να ζητάει και τα ρέστα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί, οφείλει να απαντήσει άμεσα για τη νέα προσπάθεια συγκάλυψης», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και παραθέτει συγκεκριμένα ερωτήματα:

«1. Γιατί δεν επέτρεπαν στη 18χρονη να επικοινωνήσει με τους δικηγόρους της και το έκαναν μόνο μετά την κοινωνική κατακραυγή στα social media;

2. Γιατί αστυνομικοί προσπαθούσαν να πείσουν τη 18χρονη να αλλάξει δικηγόρο;

3. Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να δοθούν τα στοιχεία και η φωτογραφία του αστυνομικού στη δημοσιότητα ώστε να αναγνωριστεί και από τυχόν άλλα θύματα trafficking;

4. Ποιους προσπαθούν να καλύψουν;».

Την ίδια ώρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, παρέπεμψε στις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τις καταγγελίες των δικηγόρων του θύματος, ότι δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες λόγω της αστυνομικής ιδιότητας του θύτη.

«Τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες»

«Όλα αυτά έχουν απαντηθεί μέσω δύο ανακοινώσεων. Η μία από την ΕΛ.ΑΣ, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, που ανέλαβε την προανάκριση και ενργεί υπό την εποπτεία του εποπτεύοντα, αντιεισαγγελέα Εφετών» ανέφερε χαρακτηριστικά η Αριστοτελία Πελώνη σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και υπογράμμισε: «Τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες, ενώ υπάρχει και η τοποθέτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, του κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Θα παρακαλούσα όλοι να διαβάσετε πολύ προσεκτικά την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που περιγράφει όλη την διαδικασία».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ